Kovid salgınında patladı! Sambucus ağacından toplanıyor, herkes aktar aktar arıyor! Sakın çiğ tüketmeyin: Zehirliyor

Kovid salgınında patladı! Sambucus ağacından toplanıyor, herkes aktar aktar arıyor! Sakın çiğ tüketmeyin: Zehirliyor

Dünyayı saran büyük salgın kovid-19 felaketinin ardından doğal yollarla tedavi yöntemleri de daha sık tercih edilir oldu. Şifasını doğada arayanlar ise aktar aktar dolanıp o bitkiyi arıyor. Sambucus ağacından toplanıyor şifası dünyada dilden dile dolanıyor. İşte tüm detaylar…

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğal yöntemleri tercih edenler doğanın mucizevi bitkilerinden yararlanıyor. Son zamanlarda bağışıklık sistemini güçlendirmesi nedeniyle sık sık adını duyduğumuz kara mürver bitkisi uzmanların da çalışmalarına konuk oluyor. Peki, Kara mürver meyvesinin faydaları nelerdir? İşte tüm detaylar…

KARA MÜRVER FAYDALARI NELERDİR?

Sambucus ağacından elde edilen mürver meyvesi bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılan bir meyve olarak karşımıza çıkıyor. Kara mürver meyvesinin faydaları üzerinde çalışmalar yapan uzman isimler tüm sonuçları tek bir çalışmada paylaştı. Seattle merkezli kayıtlı diyetisyen beslenme uzmanı ve Beslenme ve Diyetetik Akademisi ulusal medya sözcüsü olan uzman Angel Planells MS bir çalışma gerçekleştirdi.

kara-murver-kapak-1.jpg

Yapılan çalışmada ise mürver bitkisinin C vitamini, lif ve fenolik asitler ile birlikte flavonoller ve antosiyaninler gibi antioksidanlar açısından oldukça yüksek bir içeriğe sahip olduğu ortaya çıktı. Mürver şişliği azaltmaya ve iltihapla savaşmaya yardımcı olabilecek firavunma ipler içerirken grip ve soğuk algınlığına karşı da bağışıklık sistemini güçlü tutuyor.

karamurver.jpg

Genellikle sıvı, şurup, kapsül, pastil ve tentür formda kullanılan mürver meyvesi hakkında açıklamalarda bulunan Uzmanlar dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. Yapılan çalışmalar doğrultusunda olgunlaşmamış veya pişmemiş mürver meyvesinin tüketilmesinin zehirlenmelere yol açabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN