Karabük’te bir kuyumcu dükkanına girerek soygun girişiminde bulunan şüpheli tutuklandı. Olay, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan bir iş hanındaki kuyumcuda meydana geldi. İnşaat eldiveni takıp yüzünü maske ile gizleyen Murat G. (48), elindeki kuru sıkı tabancayla dükkâna girerek çalışanlardan altınları poşete doldurmalarını istedi.
Bu sırada üst katta bulunan iş yeri sahibi Mustafa Diktepe hızla aşağı inerek silahını çekti. Diktepe ve çalışanı şüpheliyi etkisiz hale getirdi. Olayı fark eden çevre esnafının da müdahalesiyle şüpheli darbedildi.
Polis ekiplerinin zamanında müdahalesiyle linçten kurtarılan Murat G., gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
