Lari lirayı katladı, Sarp Sınır Kapısı Gürcü akınına uğradı

Lari lirayı katladı, Sarp Sınır Kapısı Gürcü akınına uğradı

Değer kaybetmeye devam eden Türk Lirası, Bulgar vatandaşların ardından Gürcüleri de akın akın ülkeye getirdi. Bölgede taksicilik yapan bir vatandaş larinin lira karşısındaki yükselişine dair "Bizi Gürcülere mahkum ettiler" diyerek "5 milyon nüfusu olan Gürcistan’ın larisi, bizim paramızın üstüne çıktı. Biz, kendi halkımıza hizmet veremiyoruz. Gürcü biniyor kendi vatandaşımız binemiyor" ifadelerini kaydetti.

Türk Lirası geçen yılı yüzde 30 değer kaybıyla kapattı. Liradaki değer kaybı sürmeye devam ederken komşu ülkeler de başta alışveriş olmak üzere Türkiye'ye akın ediyor. Değer kaybı nedeniyle neredeyse Türkiye'yi ikinci memleketleri haline getiren, hem alışveriş hem tatil için ülkeye gelen Bulgarların ardından Gürcüler de para birimlerinin lira karşısında değerinin artmasıyla Sarp Sınır Kapısı'nda kuyruk oldu.

Özellikle alışveriş için Türkiye'yi tercih eden Gürcülerin Sarp Sınır Kapısı’nda ve Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde neden olduğu yoğunluk sürüyor.

'GÜRCÜ HALKINA MUHTAÇ ETTİLER'

Kemalpaşalı bir taksici, “Artvin Kemalpaşa’da yaşıyorum. 2015 yılından beri taksicilik yapıyorum. 36 yıldır durağımız var ve yeri, mevkii belli değil. Bizi Gürcülere mahkum ettiler, ticaret yönünden. Biz, kendi halkımıza hizmet veremiyoruz, özellikle mazot zammından sonra. Bakın, Gürcü halkına muhtaç bıraktılar” dedi.

Kemalpaşalı bir tekstilci ise “Biz lari ile, yani dövizle ticaret yaptığımız için, TL ile alıp dövizle satıyoruz. O yüzdende bizim için herhangi bir sıkıntı yok. Bizim alım gücümüz değersizleşmiyor, aksine artıyor. Dolayısıyla bizim için her şey yolunda” diye konuştu.

'GÜRCÜ BİNİYOR VATANDAŞIMIZ BİNEMİYOR'

Kemalpaşa'da 3 yıldır taksicilik yapan Serdar Karahan da şunları söyledi:

Bizim para birimimiz zayıfladı, evet gerçekten zayıfladı. 5 milyon nüfusu olan Gürcistan’ın larisi, bizim paramızın üstüne çıktı. Yani ben, 100 liraya 190 lari aldığım günleri hatırlıyorum. Şimdi ise 100 liraya 13 lari alabiliyoruz. Bu da ne demek? Artık ülkemiz ne hale düşmüş ve ne hale geldik, bilmem anlatabiliyor muyum? Bize tabii ki artısı var ama bizim paramız daha iyi olsa iyi olur.

Bizlere olan artısını söyleyeyim. Gürcüler gelip buradan alışveriş yapıyorlar ve biz, taksiciler olarak yoğun çalışıyoruz. Bu insanları getirip götürüyoruz ama inanın ben bunu istemiyorum. Kendi halkımın gücü olsun ve ben kendi milletimi taşıyayım, ben bunu istiyorum. Sonuçta benim param para etsin ve ben kendi halkımı taşıyayım. Benim köylüm, arkadaşım eğer benim taksime binemiyorsa ben bunun üzüntüsünü yaşıyorum. Gürcü biniyor ve diğer vatandaşlar biniyor, benim ülkemdeki yaşayan vatandaşlarımsa taksime binemiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN