Torba torba değil çuval çuval alıyorlar: Bulgarların yılbaşı telaşı da Türkiye'de

Torba torba değil çuval çuval alıyorlar: Bulgarların yılbaşı telaşı da Türkiye'de

Türk Lirası karşısında paraları değer kazanan Bulgarlar, adeta alışveriş merkezleri haline gelen Kırklareli'ne yılbaşı alışverişine geldi. Gıdadan giyime her şeyi alan Bulgarların gelmelerinden memnun olduklarını söyleyen esnaf, "Bulgarlar çok güzel memleketimize geliyorlar. Ceviz, muz, elma gibi birçok meyve ve sebzeleri çuval çuval alıyorlar” dedi.

Edirne ve Kırklareli'ni adeta alışveriş merkezleri haline getiren Bulgarlar yılbaşı öncesi Leva 10 liraya dayanınca günler öncesinden rezervasyon yaptırdıkları oteller ve restoranları doldurdu.

Yılbaşını evlerinde karşılamak isteyen Bulgarlar ise alışverişlerini yine Türkiye'de yaptı. Turlarla ve kendi araçları ile Kırklareli’ne gelen Bulgar vatandaşlar kent merkezinde dolaştıktan sonra adresleri çarşamba pazarı oldu. Bulgar turistler, yılbaşı öncesi pazardan meyve, sebze, balık ve giyim gibi farklı alanda ihtiyaçlarını karşıladı.

6039152.jpg

Pazarcı Mümin Gürler, Bulgar vatandaşların yılbaşı öncesi çuval çuval meyve sebze aldıklarını belirterek, “Bulgarlar çok güzel memleketimize geliyorlar. Çok güzel alışveriş yapıyorlar. Bulgarlar memleketimize, pazarımıza gelsin. Ceviz, muz, elma gibi birçok meyve ve sebzeleri çuval çuval alıyorlar” dedi.

6039153.jpg

Bulgarlar sayesinde esnafın yüzünün güldüğünü söyleyen Nurcan Özcan adlı vatandaş, Bulgarların ekonomiye katkıda bulunduklarını ifade etti. Bulgar vatandaşların çok alışveriş yaptığını ifade eden pazarcı Sedat Şar ise, Bulgarları Kırklareli’nde davet etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN