Liderlerden İsrail'in hastane saldırısına tepki: Batı ülkeleri ne zaman uyanacak?

Liderlerden İsrail'in hastane saldırısına tepki: Batı ülkeleri ne zaman uyanacak?

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu. Saadet Lideri Karamollaoğlu, en az 500 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili Müslüman ülkelerle Türkiye'nin harekete geçmesi için çağrıda bulunarak "Sözde(!) “demokrasi ve insan hakları” diyen Batı ülkeleri ne zaman uyanacak acaba?" dedi. DEVA Parti Lideri Babacan ise, hava saldırısının açık bir savaş suçu olduğunu ifade etti.

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İsrail'in Gazze'deki saldırısına tepki gösterdi.

Müslüman ülkelerle Türkiye'nin harekete geçmesi için çağrıda bulunan Karamollaoğlu, "İsrail kana doymuyor, vahşete devam ediyor; dünya kamuoyu ise sadece seyrederek bu suça ortak oluyor! Sözde(!) “demokrasi ve insan hakları” diyen Batı ülkeleri ne zaman uyanacak acaba?" dedi.

Karamollaoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Söz bitmiştir artık! İsrail kana doymuyor, vahşete devam ediyor; dünya kamuoyu ise sadece seyrederek bu suça ortak oluyor! Sözde(!) “demokrasi ve insan hakları” diyen Batı ülkeleri ne zaman uyanacak acaba? İsrail, Gazze’de bir kez daha hastane bombaladı; yüzlerce kardeşimiz…"

BABACAN: AÇIK BİR SAVAŞ SUÇU

DEVA Partisi Lideri Babacan ise saldırıyla ilgili "Uluslararası kamuoyu hiçbir gerekçe ve bahaneye sığınmadan acilen tek ses olup bu kıyıma dur demelidir." dedi. Babacan, saldırının açık bir savaş suçu olduğunu belirtti.

Babacan'ın paylaşımı şu şekilde:

"İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Ahli Arab hastanesine düzenlediği hava saldırısı açık bir savaş suçudur. Gazze'de yaşanan insanlık suçlarına tepki göstermeyen herkes bu katliamın sorumlusu konumundadır. Uluslararası kamuoyu hiçbir gerekçe ve bahaneye sığınmadan acilen tek ses olup bu kıyıma dur demelidir."

KILIÇDAROĞLU: İSRAİL, İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLEMİŞTİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'in hastane saldırısına tepki göstererek "Lafı eğip bükmeye hiç gerek yok. İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır. Lanetliyorum!" paylaşımı yaptı.

AKŞENER: NETANYAHU TERÖRÜNÜ DURDURMAYA DAVET EDİYORUM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise saldırı ile ilgili "İsrail'in terörle mücadele edeceğini beyan ederek başlattığı savaş; artık bir savaş olmaktan çıkmış ve Netanyahu terörü hâline gelmiştir." dedi.

Akşener'in paylaşımı şu şekilde:

İsrail'in terörle mücadele edeceğini beyan ederek başlattığı savaş; artık bir savaş olmaktan çıkmış ve Netanyahu terörü hâline gelmiştir. Bir devletin savaş stratejisinde, hastane bombalamak olamaz. Bu ancak ve ancak bir terör stratejisidir. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm dünya kamuoyunu; bir an önce en temel insan haklarına sahip çıkmaya ve Netanyahu terörünü durdurmaya davet ediyorum.

DAVUTOĞLU: HASTANE BOMBALAMAK DA MI TERÖRLE MÜCADELE?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısına tepki göstererek "Hastane bombalamak da mı terörle mücadele?" diye sordu. Davutoğlu, "Gazze’de hastane bombalayarak 500 masum canı katleden eli kanlı İsrail’i lanetliyorum. Bunun adı savaş suçudur, bunun adı katliamdır, bunun adı devlet terörüdür." dedi.

Davutoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Hastane bombalamak da mı terörle mücadele? Gazze’de hastane bombalayarak 500 masum canı katleden eli kanlı İsrail’i lanetliyorum. Bunun adı savaş suçudur, bunun adı katliamdır, bunun adı devlet terörüdür. Son nefesime kadar Filistinli kardeşlerimin yanındayım."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN