Mahcup mu Mahçup mu Nasıl Yazılır?

Mahcup mu Mahçup mu Nasıl Yazılır?

Günlük hayatımızda kullandığımız bazı kelimelerin okunduğu gibi yazmaya çalışıyoruz. Ancak çoğu kişi yanlış yaptığının farkında değil. Bu yanlışlardan en çok yapılanı ise 'Mahcup mu Mahçup mu' kelimesi oluyor. Peki Mahcup mu Mahçup mu Nasıl Yazılır? Söylendiği gibi mi yazılır yoksa yazıldığı gibi mi? TDK'dan açıklamada geldi. İşte detaylar...

Mahcup mu, mahçup mu? Bu soru Türkçe yazım kurallarına uygun şekilde yazılmaması durumunda sıkça karşılaşılan bir sorundur. Bu yazıda, mahcup mu ve mahçup mu kelimelerinin doğru yazımı ve TDK anlamları hakkında bilgilendirme yapacağız.

MAHCUP MU NASIL YAZILIR?

Mahcup kelimesi, "utanmış, çekingen, sıkılmış, üzgün" anlamlarına gelir. Bu kelime, Türk Dil Kurumu'nun belirlediği yazım kurallarına göre "mahcup" şeklinde yazılır.

MAHÇUP MU NASIL YAZILIR?

Mahçup kelimesi ise, "utanç verici, çirkin, ayıp" anlamlarına gelir. Türk Dil Kurumu'nun belirlediği yazım kurallarına göre bu kelime "mahçup" şeklinde yazılır.

hghghgh-14.jpg

-Mahcup mu ve Mahçup mu Arasındaki Fark

Mahcup ve mahçup kelimeleri arasındaki fark, anlamlarındadır. Mahcup kelimesi daha çok kişilerin utangaç veya üzgün hissetmeleri durumlarında kullanılırken, mahçup kelimesi daha çok utanç verici ve ayıp durumlarında kullanılır.

-Mahcup mu Mahçup mu Kullanımı

Mahcup kelimesi, örneğin "O, hata yaptığı için çok mahcup oldu." şeklinde kullanılabilirken, mahçup kelimesi örneğin "O, yaptığı davranıştan dolayı çok mahçup oldu." şeklinde kullanılabilir.

TDK ANLAMLARI NELER?

Mahcup kelimesinin Türk Dil Kurumu tarafından belirlenen anlamı "utanmış, sıkılmış, üzgün" şeklindedir. Mahçup kelimesinin TDK anlamı ise "utanç verici, çirkin, ayıp" şeklindedir.

Yukarıdaki bilgiler, mahcup mu ve mahçup mu kelimelerinin doğru kullanımı ve anlamları hakkında bilgilendirme yapmaktadır. Sizler de bu bilgiler doğrultusunda bu kelimeleri doğru bir şekilde kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN