'Man in the middle' yöntemiyle dolandırıcılık yapan şebeke deşifre oldu

Yurt dışıyla ticaret yapan bir firmaya ait e-posta hesabını hackleyerek 'man in the middle' (aradaki adam) yöntemiyle firmanın ihracat yapacağı şirkete e-posta atan ve firmadan gelen 108 bin 625 doları (2 milyon TL) kendi banka hesaplarına aktaran şebeke, siber suçlar ekipleri tarafından yakalandı.

İstanbul'da demir-çelik ihracatı yapan Türk bir firmanın sahipleri, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek e-posta hesaplarının hacklendiğini ve iş yaptıkları Kuveytli şirketten gelecek ödemeyi hackerlerin kendi banka hesaplarına aktardıkları yönünde ihbarda bulundu. İhbarı değerlendiren ekipler, söz konusu e-posta hesabını incelemeye aldı.

man-in-the-middle-dolandiriciligi.jpg

'ARADAKİ ADAM' DOLANDIRICILIĞI ORTAYA ÇIKTI

Polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, hesabı hackleyen kişilerin 'man in the middle' (aradaki adam) olarak bilinen bir yöntem kullandığı tespit edildi. Bu yöntemle şüphelilerin Kuveytli şirkete, Türk firma yetkilileri gibi e-posta atarak şirketin yapacağı 108 bin 625 dolarlık (2 milyon TL) ödemeyi kendi banka hesaplarına yönlendirdiği belirlendi.

Sevkiyat gerçekleşmesine rağmen ödeme yapılmayınca, Türk firma yetkilileri Kuveytli şirketi aradı. Kuveytli firmanın paranın ödendiğini söylemesi üzerine dolandırıcılık ortaya çıktı. Türk firmanın, durumu polis ekiplerine bildirmesi üzerine şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

man-in-the-middle-yontemi-dolandiricilik.jpg

HACKLEYENLER YABANCI, BANKA HESAPLARI TÜRKLERE AİT

Polis ekiplerinin yaptığı incelemelerde e-posta hesabının yabancı uyruklu kişilerce hacklendiği, banka hesaplarının ise Türk kişilere ait olduğu belirlendi.

Siber polisi, paranın aktarıldığı hesapları mercek altına aldı. Ekipler, hesap sahiplerini kısa sürede tespit etti.

man-in-the-middle-ne-demek.jpg

İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan polis, para trafiğini sağlayan T.Ö., Ö.Ş., S.D., F.Ç., ve B.G.'yi gözaltına aldı.

Şüphelilerden S.D., Emniyet'teki işlemlerinin ardından serbest kaldı. Diğer 4 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. B.G. ve T.Ö. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken F.Ç. ile Ö.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

man-in-the-middle-nedir.jpg

MAN İN THE MIDDLE DOLANDIRICILIĞI NEDİR?

'Man in the middle' yani 'aradaki adam' olarak bilinen dolandırıcılık yöntem, iki bağlantı arasındaki iletişimin hacklenerek dinlenmesi, çeşitli verilerin ele geçirilmesi, saldırganların iletişimi dinlemekle kalmayıp her türlü değişikliği de yapabildiği bir siber saldırı yöntemidir.

man-in-the-middle-dolandiriciligi-nasil-yapiliyor.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN