'0850'li numarayı aradı, bir anda borç batağına düştü

'0850'li numarayı aradı, bir anda borç batağına düştü

Kocaeli'de bir emekli vatandaş, banka işlemleri için '0850' hatlı numarayı arayınca, adına 100 bin TL kredi çekildiğini öğrendi. Krediyi iptal etmek istese de başarılı olamayan 66 yaşındaki adam, "Banka, emekli vatandaşa nasıl bu kadar kredi verdi? Islak imzam yok, belgem yok, araştırma yok, gelir kaynağım yok" diyerek banka ve dolandırıcılar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Yenikent Mahallesi'nde yaşayan emekli icra müdürü Yusuf Aydın'ın, 22 Eylül 2022 tarihinde ev telefonunu arayan kişiler kızıyla görüşüp, babasının kendilerini aramasını istedi.

Eve geldiğinde '0850' numaralı telefon numarasını arayan Yusuf Aydın'a, 2 ayrı şubede hesabı olduğu, her 2 hesabında sigorta bulunduğu, sigortayı iptal etmek isteyip istemediği soruldu.

İptal etmek istediği belirtilen Yusuf Aydın'a, yaklaşık 2 gün sonra sigorta bedeli olarak hesabına 3 bin 430 TL yatırılacağı söylendi. 66 yaşındaki emekli icra müdürüne ayrıca hesabında 100 bin TL kredi bulunduğu da belirtildi.

dolandirici-haberleri.jpg

BANKA, ONAY ALMADAN NASIL KREDİ VERDİ?

Herhangi bir kredi çekmediğini belirten Yusuf Aydın'a krediyi iade edebileceği açıklandı. İade için sesli yanıt seçeneğiyle görüşen ve kredinin iptal edildiğini düşünen Yusuf Aydın, 17 Ekim 2022 tarihinde gelen borç mesajıyla banka şubesine gitti.

Adına kredi çekilip başkasına havale edildiğini öğrenince Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na giden Yusuf Aydın, yaşananları dilekçesinde belirterek, kredi çekme ve havale işlemini kendisinin yapmadığını ve telefon görüşmesiyle işlemlerin bağlantılı olduğunu ifade edip, söz konusu kişiler hakkında şikayette bulundu.

Yusuf Aydın ayrıca, herhangi bir gelir araştırması yapmadan kredi veren, kredi işlemleri sırasında onay almayan, bilgilendirme ya da onay mesajı göndermeyen, bilgilerinin güvenliğini sağlayamayan banka şubesi hakkında da şikayetçi oldu.

kocaeli-haberleri.jpg

ADINA 100 BİN TL KREDİ ÇEKİLDİĞİNİ TELEFONDA ÖĞRENDİ

Yusuf Aydın, evde olmadığı sırada ev telefonundan arandığını belirterek, "Kızım telefona bakmış. Bankadan aradıklarını söyleyip beni sormuşlar. Daha sonra da aramam için telefon numarası bırakmışlar. Öğrenince hemen aradım ve bana telefondaki kişi bankayla 22 yıldır çalıştığımı ve kapattığım 2 kredi kartı olduğunu ve bunlara ait sigortaları kapatmak isteyip istemediğimi sordu.

Kapatmak istediğimi söyleyince bana sigortadan doğan ekstra bir ücretin şahsıma ödeneceği söylendi. Ayrıca adıma açılan 100 bin TL kredi olduğunu söylediler. Ben de krediyi istemeyip iade etmek istediğimi söyledim. Sözlü olarak iade etmek için bana 'Onaylamak istiyor musunuz?' deyince ben de iade edeceğimi düşünerek onayladım" dedi.

kocaeli-son-dakika.jpg

BORÇ MESAJIYLA DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

Yusuf Aydın, "Üzerime çekilen 100 bin TL krediden Denizhan T. adlı bir kişiye 96 bin TL havale yapıyorlar. Ayın 17'sinde bankadan telefonuma gelen '5 bin 865 TL kredi taksitiniz var ödeyiniz' mesajıyla dolandırıldığıma uyandım.

Bankaya benim gibi emekli vatandaşa nasıl bu kadar kredi verdiklerini sordum. Islak imzam yok, belgem yok, araştırma yok, gelir kaynağım yok.

Herhangi bir bankadan 100 bin lira istesem vermez. Banka beni korumakla mükelleftir ve bu haklarımı yerine vermek zorunda. Bankanın sorumluluğu vardır ve bunu ciddiye almalıdır.

Cumhuriyet savcılığına şikayette bulundum. Uzlaşma bürosuna müracaat ettim. Siber suçlar bürosu konuyu araştırıyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN