Ünlü sanatçı dolandırıcılara 1 milyon dolar kaptırdı

Ünlü sanatçı dolandırıcılara 1 milyon dolar kaptırdı

Telefonla arayarak kendilerini 'hakim, savcı, asker, polis' olarak tanıtan dolandırıcıların hedefi bu kez bir dönemin ünlü Türk sanat müziği sanatçısı Bilge Ersel oldu. 85 yaşındaki şarkıcının, sahip olduğu gayrimenkulü satıp dolandırıcılara elden 1 milyon dolar verdiğini banka çalışanları fark etti. Dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunan yeğenleri, teyzelerine vasi atanmasını talep etti.

1970'li yılların güçlü sesi Bilge Ersel, uzun yıllardır İstanbul'un Etiler semtinde bir bakım evinde yaşıyor. Ailesinden kalan gayrimenkullerin yarı hissedarı olan 85 yaşındaki sanatçı, Beşiktaş'ta 3, Kadıköy'de 2, Mersin'de 1 adet gayrimenkule sahip. Yakın zamanda kamulaştırılan bir gayrimenkulü karşılığında devlet tarafından Bilge Ersel'e yaklaşık 2 milyon TL ödendi.

bilge-ersel-dolandirildi.jpg

YILLARINI BİRİKİMİNİ ANİDEN SATMAYA BAŞLADI

Sabah'ta yer alan habere göre, Türk sanat müziği şarkıcısı, geçtiğimiz temmuz ayında yılların birikimi olan servetini bir anda satmaya başladı.

Beşiktaş ilçesinde bir gayrimenkulü değerinin çok altında satan Bilge Ersel, ardından özel bir bankaya giderek yüklü miktarda parasının tamamını çekmek istedi.

bilge-ersel-1-milyon-dolar-dolandirildi.jpg

BANKA GÖREVLİLERİ FARK ETTİ

İddiaya göre, banka görevlilerinin verdiği yaklaşık 1 milyon doları, banka dışında kendisini bekleyen bir kişiye teslim eden ünlü sanatçı, banka görevlilerinin uyarılarına rağmen parayı verdikten sonra Etiler'deki huzurevine döndü.

Yapılan ihbar sonrası Bilge Ersel'in dolandırıldığından emin olan ablası Kadriye Gülşen'in iki kızı, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak teyzelerine vasi atanmasını talep etti.

bilge-ersel-evi.jpg

YEĞENLERİ MAHKEMEYE BAŞVURDU

Son dönemde yapılan gayrimenkul satışı ve banka hesaplarının incelenmesini isteyen iki yeğen, teyzeleri Bilge Ersel'in tüm gayrimenkullerine tedbir konulmasını istedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise dolandırıcıların yakalanması için soruşturma başlattı.

bilge-ersel-sarkilari.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN