Mansur Yavaş: Yaşananlarla uzaktan yakından ilgimiz yok

Mansur Yavaş: Yaşananlarla uzaktan yakından ilgimiz yok

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Türkeş anmasına saldırı sonrası MHP lideri Bahçeli'nin kendisiyle ilgili açıklamalarına cevap verdi: Yaşananlarla uzaktan yakından ilgimiz yok. Başka siyasi partilerin iç işlerine karışmam.

Ankara’da, geçen hafta sonu Alparslan Türkeş Vakfı’nın düzenlediği Türkeş anmasına 50 kişilik bir grup saldırmış, vakıf yetkilileri ve Türkeş’in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, MHP İl Başkanı ile Ülkü Ocaklarını sorumlu tutmuştu.

'ARKASINDA BİR ÜLKÜCÜ NEFES VAR'

Partisinin grup toplantısının ardından bu saldırının sorulduğu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik, "Üzücü olaylar yaşandı geçen hafta. MHP olarak konunun üzerinde duruyoruz. Elde ettiğimiz ön bilgiler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey’in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır, her gün de takip edecektir” ifadelerini kullandı.

'UZAKTAN YAKINDAN İLGİMİZ YOK'

Mansur Yavaş, Bahçeli’nin kendisiyle ilgili açıklamalarını yorumladı.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre; “Yanlış yorumlanmaması için vakfın toplantısına katılmadığım gibi çiçek de göndermedim” diyen Yavaş, şöyle dedi:

“Vakıf Genel Sekreterinin Belediyede görevli olması nedeniyle ilişkilendirilmiş olabilirim. Gençlik Parkı içinde bulunan salonumuzu istemişlerdi, uygun bulmamıştım. Yaşananlarla uzaktan yakından ilgimiz yok. Başka siyasi partilerin iç işlerine karışmam. Vakfın Genel Sekreteri bizde çalışıyor diye ilişkilendirme oluyorsa, belediyede çok sayıda ülkücü var. Ülkücü diye kimseyi çalıştırmayalım mı?”

GENEL BAŞKAN YARDIMCISINDAN AÇIKLAMA

Öte yandan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın da Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Mansur Yavaş'ı hedef aldı. Yalçın, “Mansur Yavaş artık rahat durmalı! Sayın Genel Başkanımızın haklı ikazlarını dikkate almalı! Almazsa kendisi bilir. Bizden söylemesi: Rüzgâr eken fırtına biçer. Fitne eken; öfke, kin, nefret, hışım ve şiddet biçer! Halkın haceti bunlar değil!” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN