Kılıçdaroğlu: Bahçeli'nin düştüğü pozisyona üzülüyorum

Kılıçdaroğlu: Bahçeli'nin düştüğü pozisyona üzülüyorum

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin eski lideri Alparslan Türkeş anmasına yapılan saldırıya ilişkin olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef göstermesine tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "AK Parti kazansın diye kendi patinizi ve ülkücüleri tamamen feda etmeye takınmışsanız, siz artık siyaset üretemezsiniz. Bahçelinin düştüğü pozisyon budur. İnanın Bahçeli'nin düştüğü pozisyona üzülüyorum" dedi.

Ankara'daki Alparslan Türkeş anmasına düzenlenen saldırıyla ilgili konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Bey'in elinin altında geliştiği kanaati hakim. Bundan sonra Mansur Bey dikkat etsin. Artık kendisinin arkasında bir ülkücü nefes vardır. Her gün de takip edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin Yavaş'la ilgili sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Aslında şöyle ifade etmek isterim sayın bahçeli uzun yıllardır Türk siyaset sahnesinde olan böyle bir olayı araştırmadan doğrudan Yavaş'ı hedef alıp onu suçlama yönüne girmesi doğru değil. Mansur Yavaş gerçekten de siyasi tartışmalardan uzak duran biri. Neden böyle bir suçlama yapıldı akıl alır bir şey değil" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Kuran tilaveti sırasında bu baskın yapılıyor. Yani arkadaş siz neden böyle bir şey yapıyorsunuz? Alparslan Türkeş Türk siyaset tarihinin önemli aktörlerinden biridir. Siz neden Türkeş'i anıyorsunuz diyerek baskı kurmak hiç doğru değil. Ellerinde sopalarla polislerin bir anlamda korumasında oraya baskın yapılması doğru değil. Bahçeli'nin o baskını düzenleyenleri partiden atacağım demesi lazımdır. Eğer siz bir siyasi partinin genel başkanı olarak kendinizi başka bir partiye vakfetmişseniz, yani AK Parti'nin altında kendinizi bir yerde konumlandırmışsanız ve AK Parti kazansın diye kendi patinizi ve ülkücüleri tamamen feda etmeye takınmışsanız, siz artık siyaset üretemezsiniz. Bahçelinin düştüğü pozisyon budur. İnanın Bahçeli'nin düştüğü pozisyona üzülüyorum" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN