1978 Maraş Katliamı davasında yargılanan eski Kahramanmaraş Milletvekili Ökkeş Şendiller, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
69 yaşında hayatını kaybeden Şendiller için yarın TBMM'de cenaze töreni düzenlenecek. Şendiller'in cenazesi ise 3 Ekim'de Kahramanmaraş'ta toprağa verilecek.
MARAŞ KATLİAMI DAVASINDA YARGILANIYORDU
1978 yılının 19–26 Aralık tarihleri arasında Kahramanmaraş’ta Alevilere yönelik gerçekleştirilen ve resmi kayıtlara göre 120 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı saldırılarla ilgili açılan davada sanıklar arasında yer alan Ökkeş Kenger, olayların ardından soyadını değiştirerek Şendiller adını aldı.
91'DE VEKİL SEÇİLMİŞTİ
Şendiller, 1991 seçimlerinde Refah Partisi ile seçim ittifakı yapan Milliyetçi Çalışma Partisi'nden Kahramanmaraş milletvekili seçilmiş, Milliyetçi Çalışma Partisi'nden ayrıldıktan sonra Büyük Birlik Partisi'ne geçmişti.
1995 seçimlerinde Anavatan Partisi ile seçim ittifakı yapan Büyük Birlik Partisi'nden (BBP) milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Şendiller, istifa ederek ayrıldığı 2008 yılına kadar BBP'de Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.
