Marifet beton dökmek değil güvenlik

Marifet beton dökmek değil güvenlik

İstanbul Kartal’da 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesi sonucu 21 kişinin hayatını kaybetmesi Türkiye’yi yasa boğdu. Facianın ardından çevredeki riskli binalar da yıkıldı. Ancak enkaz alanında ‘bölgeye nefes aldıracak’ bir yeşil alan oluşturulması beklentisi varken şaşırtan hızla yeni inşaatlar yükseldi. Ortaya çıkan manzara “Park yapılıp hayatını kaybedenlerin isimleri yaşatılsa olmaz mıydı?” değerlendirmelerine yol açtı.

Türkiye geçtiğimiz 6 Şubat’ta İstanbul Kartal’da çöken 9 katlı Yeşilyurt Apartmanı faciası ile sarsıldı. Feci olayda 21 kişi çöken binada yaşamını yitirdi. Binanın enkazında günlerce süren arama kurtarma çalışmalarında da 14 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Faciadan sonra başlatılan soruşturmada binanın 2 katının kaçak olduğu kaydedildi. Bilirkişi raporunda da, binanın her katının da 41 metrekare büyütüldüğü saptandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olayda ihmali bulunanlara yönelik başlattığı soruşturmada binanın projesini hazırlayanın da olduğu iki kişi tutuklandı.

Dün ise “yok artık” dedirten bir gelişme yaşandı. Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesinin ardından çevredeki riskli 8 bina da yıkılmıştı. Yıkılan binaların yerine yenileri yükselmeye başladı. Binaların yapımında kısa sürede büyük aşama kaydedildi. Sema Sokak’taki son durum ise havadan fotoğraflandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN