Markete karşı şimdi de çocuklar cephede! 'Bozkurtlar ulusun, Allah Türk'ü korusun' dedirtti

Bir süredir MHP'lilerin hedefinde olan BİM'i protesto etmek için BİMCELL telefon hattını iptal etmeye giden bir adam, yanındaki çocuklarına 'bozkurt' selamı yaptırarak, market çalışanlarına hitaben "Bozkurtlar ulusun, Allah Türk'ü korusun" dedirtti. O anları cep telefonuyla kayıt altına alan adam, çocuklarını MHP ile BİM arasındaki 'tuhaf' gerginliğe alet etmesi nedeniyle kamuoyunda büyük tepki topladı.

MHP ile BİM Market arasında bir süredir devam eden 'enflasyon' polemiği, Birleşik Marketler A.Ş. (BİM) Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç'ın başkanlığını yaptığı Gıda Perakendecileri Derneği'ndeki (GPD) görevinden istifa etmesine ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den özür dilemesine karşın devam ediyor.

MHP'Lİ BELEDİYELERDEN BİM'E SIKI DENETİM

Bazı MHP'li ilçe belediyeleri BİM şubelerini çeşitli gerekçelerle geçici olarak kapatırken, bazı muhitlerde BİM marketlerinin camları taşlandı, duvarlarına 'Devlet' yazıldı. MHP ile BİM arasındaki gerginlikte son olarak akıllara zarar anlar yaşandı.

bime-saldiri-cama-devlet-yazdilar.jpg

ÇOCUKLARI ALET ETTİLER

Hangi şehirde olduğu bilinmeyen BİM mağazasına iki çocuğuyla birlikte gelen bir adam, market kasiyerinin yanına giderek BİM'i protesto etmek amacıyla BİMCELL telefon hattını iptal ettirmek istediğini söyledi.

Sözlerine devam eden adam, market kasiyerine yanındaki çocuklarını göstererek, "Bir de Türk çocuklarının size diyeceği var. Fakat sizinle alakalı değil, siz buranın çalışanısınız, sizinle ilgili bir sıkıntımız yok" diye konuştu. Adam ardından yanındaki oğluna, "Söyle oğlum" diyerek talimat verdi.

bimcell-hattini-iptal-ederek-bimi-protesto-eden-mhpli-2.jpg

"BİM PATRONLARI TÜRK'E HAKARET ETTİ"

9-10 yaşlarında olduğu tahmin edilen erkek çocuğu ise market kasiyerine şunları söyledi:

"Abicim, sen ve diğer abilerimiz, ablalarımız burada çalışıyor. Siz Türk gencisiniz, sizin hiçbir suçunuz yok. Fakat buranın patronları, yani BİM'in patronları Türk'e tehdit ve hakaret etti. Ve biz de buna sessiz kalmayacağız. Kimse Türk milletine hakaret edemez."

Sözlerini tamamlayan çocuk daha sonra Ülkücüler ile özdeşleşen 'bozkurt' selamı verdi.

bimcell-hattini-iptal-ederek-bimi-protesto-eden-mhpli-7.jpg

"BOZKURTLAR ULUSUN, ALLAH TÜRK'Ü KORUSUN"

Adam tekrar market kasiyerine dönerek, "Allah razı olsun, sizinle bir sıkıntımız yok kardeşim" derken yanında 7-8 yaşlarında olduğu düşünülen kız çocuğu ise, "Bozkurtlar ulusun, Allah Türk'ü korusun" dedi.

Cep telefonuyla çekilen görüntüler, sosyal medyada büyük tepki çekti. MHP ile BİM arasında yaşanan 'tuhaf' tartışmaya çocukların alet edilmesine, "Hukuk devletinde böyle bir olay yaşansa, sosyal hizmetler, o çocukları, ruh hastası ebeveynlerinden, Devletin himayesine hemen alır" yorumları yapıldı.

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, "İki küçük çocuğu kendi nefret tohumuyla yetiştirip, kindar yapabilir miyim diye uğraşan bir baba modeli.. O nefretinizi çocuklara bulaştırmayın bari..." dedi.

bimcell-hattini-iptal-ederek-bimi-protesto-eden-mhpli-3.jpg

MHP İLE BİM TARTIŞMASI NE ZAMAN VE NEDEN BAŞLADI?

İktidarın 2021 Kasım ayında uygulama başladığı 'düşük faiz' politikasının ardından 2022 yılında son 24 yılın en yüksek enflasyonu yaşandı. Gıdadan tekstile, elektronikten hizmet sektörüne kadar her şeyin fiyatı katlanırken, iktidar enflasyonun fahiş yükselişinden zincir marketleri sorumlu tuttu.

"ZİNCİR MARKETLER PİYASAYI ALT ÜST ETTİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; BİM, A101, Şok, CarrefourSA ve Migros'u kast ederek, "5 tane zincir market. Bunlar bütün o ürünü toparlıyor. Bu 5 tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor. Bunlar eğer bu noktada daha adil davranırlarsa hem vatandaş uygun fiyatla ürün alabilecektir hem de üretici şu an itibarıyla kazanımını, parasını zamanında alma şansına ulaşacaktır" dedi.

cumhurbaskani-erdogan-zincir-market-aciklamasi.jpg
Recep Tayyip Erdoğan

"MARKETLERE FETÖ SORUŞTURMASI YAPILSIN"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, zincir marketlere FETÖ soruşturması yapılması gerektiğini belirterek, "Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyim. Zincir marketlerin FETÖ'yle irtibatı araştırılması gerekmektedir. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir. Mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa, iki yakasından tutmak devletin asli vazifesidir" açıklamasında bulundu.

devlet-bahceli-bim-aciklamasi.jpg
Devlet Bahçeli

"BRE AHLAKSIZLAR, BRE DENSİZLER..."

Zincir marketlerin ürünlere keyfi zam yaparak enflasyonu yükselttiği iddialarını sert bir dille reddeden Gıda Perakendecileri Derneği (GPD) Başkanı ve BİM Yönetim Kurulu Başkanı Galip Aykaç, MHP lideri Bahçeli'nin sözlerine yanıt olarak, " 'Size burada ekmek yedirtmeyiz' diyen yerel yöneticilere, ziraatten haberi olmayan İstanbul Ziraat Odası başkanına, FETÖ terör örgütüyle bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var... Bize bakarak ya bir tuğla da ben koyayım bu binanın temel taşına demeyen, bir tane dikili ağacı olmayan insanlar sizlere ve bizlere bu yakıştırmayı yapıyorlar. Bre ahlaksızlar, bre densizler sizlere bundan sonra sizin tonunuzda cevap vereceğim bilesiniz" dedi.

galip-aykac-kimdir-kac-yasinda-nereli-001.jpg
Galip Aykaç

GÖREVİNDEN İSTİFA EDEN AYKAÇ, BAHÇELİ'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Galip Aykaç'ın bu açıklaması, MHP ile BİM arasında gerginliğe neden oldu. MHP temsilcileri ile BİM arasında bir süre devam eden 'enflasyon' polemiği, Galip Aykaç'ın 4 Aralık 2022 Pazar günü Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığı'ndan istifa etmesiyle devam etti.

Herhangi bir siyasi partiyi hedef almadığını belirten Aykaç, "Gündeme getirilen spekülasyonlar sonrası Sayın Devlet Bahçeli'nin hassasiyet gösterdiğini de üzülerek izledim. Maksadım asla kendisini kırmak değildi. Kusura bakmasınlar lütfen" dedi.

mhp-gerekirse-market-acariz-5.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN