Meclis ne zaman açılacak? TBMM Meclis yeni yasama yılı ne zaman başlıyor?

Meclis ne zaman açılacak? TBMM Meclis yeni yasama yılı ne zaman başlıyor?

Meclisinin ne zaman açılacağını merak eden vatandaşlar bu konudaki araştırmalarına hız vermiş durumdalar. İşte meclisin açıklama tarihi ve detaylar...

Bilindiği gibi ülkemizde Türkiye Büyük Millet Meclisi 3 ay bir ara vermişti Aranın sonuna gelindi. Ekim ayından itibaren meclis gündem maddelerini ve önem arz eden bir takım düzenlemeleri ele alacak. Peki meclis tam olarak ne zaman açılacak, işte cevabı...

Meclis ne zaman açılıyor?

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre meclis 1 Ekim'den itibaren çalışmaya başlayacak. 1 Ekim 14.00 itibariyle meclis açılmış olacak.

Tören ile açılıyor

Yeni yasama yılı için ilk tören Meclis Atatürk Anıtı'nda yapılacak olup anıta çelenk koyulmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşı okunacak. Meclis Başkanı Mustafa Şentop birleşimi açtıktan sonra sunuş konuşmasını yapacak. Daha sonra meclis başkanı Cumhurbaşkanını Genel Kurul'a takdim edecek ve istiklal marşı okunacak. İstiklal Marşı'nın sona ermesinden sonra ise Cumhurbaşkanı Meclis'e karşı konuşma yapacak. Bu özel açılış günü dolayısıyla meclis başka bir konu üzerinde çalışma yapmadan günü tamamlayacak. Akşam saatlerinde ise geleneksel olarak yapılan ve meclis başkanlarının davetiyle oluşan akşam resepsiyonu olacak. Meclis Tören Alanı'nda gerçekleşecek resepsiyonun başlangıç saati 19.00. 2022 yılında açılacak olan Meclis tarihinde ilk kez 6. yasama yılı olacak. 4 Ekim günü ise siyasi partiler grup toplantılarını yapacaklar.

Meclis gündeminde ne olacak?

Meclis ilk olarak 2023 yılı için bütçe kanunu görüşecek. İlk olarak TBMM Başkanlığına sunulacak bütçe, önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ardından Genel Kurul'a gelecek ve burada görüşülecek.

Meclisin gündemine gelecek ve çok tartışılan bir konu ise "dezenformasyonla mücadele yasası" olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi olacak. Bu konu sosyal medyanın da baya ilgi gösterdiği ve takip edeceği konu olması münasebetiyle ilgi görecektir. Diğer bir kanun teklifi ise Endüstri Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile uluslararası sözleşmelerin uygun bulunmasına dair kanun teklifleri olacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN