Akşener resmen açıkladı: Eski MHP'li Dedeoğlu Kahramanmaraş adayı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimler için başlattığı il gezileri kapsamında Kahramanmaraş Teşkilat Buluşması'nda konuştu. Akşener Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mesut Dedeoğlu'nu resmen duyurdu.

FADİME ÇAĞLA TAŞCI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde Edirne'de başlattığı teşkilat ziyaretlerini sürdürüyor. Bu kapsamda geldiği Kahramanmaraş Teşkilat Buluşması'nda konuşan Akşener'e İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları Buğra Kavuncu ve Burak Akburak eşlik etti.

Akşener programının devamında; partinin Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş il yöneticileri ile bir araya gelecek.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI

İYİ Parti Lideri Meral Akşener Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mesut Dedeoğlu'nu resmen duyurdu.

Akşener, “Mesut Dedeoğlu belediyeyi alacak ve belediyenin üzerinde olan görevi, çalmadan, çaldırmadan yerine getirecek” diye konuştu.

Yerel seçime 5 aydan fazla zaman olduğunu belirterek, başkan adayı Dedeoğlu'ndan çok çalışmasını, çalmadık kapı bırakmamasını isteyen Akşener, "Her bir seçmene ulaşacaksın. Bütün seçmenin oyuna talipsin. Senin en büyük gücün bugünün. Bugünün de yarının şahidi olacaktır" dedi.

haber-gorseli-001.jpg

Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

'ÇOCUKLARIN HALİNİ GÖRÜN, KENDİNİZDEN UTANIN'

İYİ Parti Lideri Akşener, büyükşehirlerin fakir semtlerine gittiğini anlatarak iktidarın 'okullarda ücretsiz yemek' çağrısını cevapsız bırakmasını şu sözlerle eleştirdi:

“Büyükşehrin fakir semtlerinde evlere gittim. O evlerde çocuklarda bodurluğun başladığı, kemiklerin cılız olduğu, ergenlik başladığında da obezliğin, tuhaf bir kilonun var olduğunu gördüm. Biz bunu görünce, ‘Devlet okullarında mümkünse iki öğün, beceremiyorsanız bir öğün, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine devlet eliyle yemek verin' dedik. Bu nasıl uygulanacak onu da çalıştık. Kadınların, çiftçilerin ürettiği malzemeden bu yemekleri hazırlamasını, hem üretenin hem hazırlayanın para kazandığı, çocukların besine kavuştuğu bir düzeneği, parasına kadar sunduk, yapılmadı. Seçime giderken konuşuldu, bugün yine yok. Bizi yönetenlere seslenmek isterim; hala gıdaya erişimdeki sorunlarla, pahalılıkla öyle bir hale gelindi ki o çocukların durumunu görüp, kendinizden utanın”

Akşener, annelerin çocuklarının beslenme çantalarına ekmek ve tahıl üzerinden gıdalar koyduğunu, et süt, protein olmadığını, artık evlerde de tek çeşit yemek pişirildiğini aktardı.

'İTTİFAKLARIN TÜRKİYE'YE DE SEÇMENE DE FAYDASI YOK'

Son seçimlerde Millet İttifakı'nda yaşananlara da değinen Akşener, “Bu millet ve düşünür, ne yapar, neye ağlar, neyden mutlu olur' konusunu çalıştık. Gördük ki bu ucube sistem, partili Cumhurbaşkanlığı sistemi milletimiz yararına değil. Dün buna inanıyorduk seçim sonrasında ise ispatlandı.

Sonuç itibarıyla 14 Mayıs ve sonraki aşamada seçim kaybedildi. Her siyasi parti kendi konumunu değerlendirmek durumundadır. Gelelim ittifak dediğimiz şeyin kurallarına. İttifak, kurallar manzumesidir. Açık ve dürüst olacaksınız, arkadaşlarınız bilecek, gizli bir iş yapmayacaksınız, zor durumda bırakmayacaksınız. Sonra da saç saça baş başa görüntüsü vermeyeceksiniz. Bunu da bizim üstümüze bıraktılar. Gördük ki Türkiye'ye ittifak sistemlerinin hiçbir faydası yok. Seçmene de hiçbir faydası yok" ifadelerini kullandı.

'DEPREMDEN YÜZ AKIYLA ÇIKAN BİR SİYASİ PARTİYİZ'

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat'ta meydana gelen deprem ve sonrasında yaşananlara da konuşmasında yer veren Meral Akşener şu ifadeleri kullandı:

“Bir deprem oldu. Ben 48 saat bekledim. Çünkü Kocaeli depremini bütün ailesi orada yaşayan Kocaeli milletvekili olarak yaşadık. Şimdi binalar yıkık oluyor. İlk etapta ne olduğu anlaşılamadığı için birinci gün oraya siyasi nedenlerle gürültülü biçimde gittiğinizde o enkazdan insan çıkarmayı bekleyen, çare bekleyen insanlar sizden nefret ediyor. Biz ettik.

Deprem sonrası biz arkadaşlarımızı derhal harekete geçirdik, STK gibi çalışmaya başladık. Sonrasında ben bütün şehirleri dolaştım. İletilen her problemi, ilgili yerleri arayarak çözmeye çalıştık. AFAD bizden yardım istedi, imkanlarımız neyse yaptık. Biz bunları bir siyasi ranta çevirmemek üzere gayret gösterdik. Depremden yüz akıyla çıkan bir siyasi partiyiz. Sonuçta Kahramanmaraş'ta seçim oldu, biz milletvekili çıkaramadık. Niçin bize oy vermediklerini anlamaya çalışıyoruz. Neyi eksik bıraktık, kimlere ulaşamadık onu çalıştık, çalışıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada Kahramanmaraş'ın durumu ne? 10 bin civarında eve daha dokunulmadığı, 120 bin civarında ev ihtiyaç olduğu sadece 82 tane yapıldığı, hasarlı binalara ne yapılacağının belli olmadığı bilgilerini aldık” dedi.

'BİZ MÜSTAKİLİZ'

Bu yerel seçimde 81 ilde kendi adaylarını göstereceklerini belirten Akşener özetle şunları söyledi:

“Biz bu partiyi bu ülkeyi yönetmek için kurduk. Bizden birilerine yancılık yapmamız isteniyor. Seçimleri kazanamadık. İstanbul'un, Ankara'nın alınması Türkiye'yi kazandırmadı. Biz bu partiyi kurmasaydık sayın Erdoğan anayasayı değiştirecek sayıyla seçimi kazanacaktı. Biraz da teşekkür edeceksiniz. Seçimin ertesi günü HDP'ye teşekkür ederseniz olmaz. Dolayısıyla biz müstakiliz”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN