Meral Akşener'e yönelik 'istifa' iddialarına İYİ Parti'den açıklama

Meral Akşener'e yönelik 'istifa' iddialarına İYİ Parti'den açıklama

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in bazı haber sitelerinde çıkan, "Eğer 14 Mayıs'taki oyumuzun altında kalırsak ben yokum, giderim" ifadesini kullandığı iddialarına İYİ Parti'den açıklama geldi. Partinin Medya İlişkileri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bu iddia, gerçek dışı olup Genel Başkanımızın böyle bir ifadesi kesinlikle olmamıştır." denildi.

Bazı basın organlarında yayınlanan, İYİ Parti'de son yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında Meral Akşener'in, tüm şehirlerde belirlenecek adaylar için partililerden tam yetki istediğini belirterek, "Eğer 14 Mayıs'taki oyumuzun altında kalırsak ben yokum, giderim." dediği iddialarına İYİ Parti'den açıklama geldi.

İYİ Parti'nin Medya İlişkileri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Akşener'in böyle bir ifade kullanmadığı belirtilerek, "Bu iddialar partimize yönelik yeni bir manipülasyon aracı olarak kullanılmaktadır." denildi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı haber sitelerinde 8 Ocak tarihli Genel İdare Kurulu toplantımızda, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in, 'Eğer 14 Mayıs’taki oyumuzun altında kalırsak ben yokum, giderim' şeklinde bir ifade kullandığı iddiası yer almaktadır. Bu iddia, gerçek dışı olup Genel Başkanımızın böyle bir ifadesi kesinlikle olmamıştır. Bununla birlikte daha önce farklı il ziyaretlerinde kamuoyuna açıkça ifade ettiği üzere seçimdeki sorumluluğunun kendisine ait olduğu yönündeki ilkesel tutumu dışında ortaya konulan bu iddialar partimize yönelik yeni bir manipülasyon aracı olarak kullanılmaktadır. Kamuoyunu doğru yönlendirebilmek adına gerçek dışı bu iddialara karşı hassas olunması gerektiğini hatırlatmak isteriz" denildi.

14 Mayıs'ta yapılan milletvekili seçim sonuçlarına göre; İYİ Parti 5 milyon 275 bin oy ve yüzde 9.90 oy oranına ulaşmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN