Meteoroloji bölge bölge uyardı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji bölge bölge uyardı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul'un doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinin yağmurlu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeyinin karla karışık yağmurlu olması bekleniyor. Akşam saatinde Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da kar yağışı olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna ilişkin güncel tahmin raporunu yayımladı. Buna göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Van, Muş ve Bingöl çevrelerinin yağmurlu, iç ve yüksek kesimlerde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyıları ile gece saatlerinden sonra Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

SİS VE PUS UYARISI

Son değerlendirmelere göre; Marmara ile İç ve Doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis olayı beklendiğinden görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyıları ile gece saatlerinden sonra Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

6 OCAK 2023 CUMA GÜNÜ

1.jpg

7 OCAK 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-001.jpg

8 OCAK 2023 PAZAR GÜNÜ

1-002.jpg

9 OCAK 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

1-003.jpg

10 OCAK 2023 SALI GÜNÜ

1-004.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN