Meteoroloji il il açıkladı! Kış geri döndü: Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek

Meteoroloji il il açıkladı! Kış geri döndü: Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek

Son dakika haberi... Nisan ayında etkili olan sıcak hava dalgası Mayıs ayında yerini yağışlara bırakmış durumda. Yeni haftada hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Kış geri dönüyor. O günlerde hava sıcaklıkları 10 derece birden düşecek! Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, o illerde yaşayanları uyardı. Güneşe aldanmayın! Kara kış geri geliyor. O günlerde atkısız beresiz dışarı çıkmayın!

Mayıs ayı ile birlikte sağanak yağışlar etkisini göstermeye başladı. Ülkenin doğu kesimlerinde kar yağışları görülürken gözler büyükşehirlere çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'İstanbul'a kar yağacak mı? Sağanak yağışlar devam edecek mi?' sorularını araştırmaya devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı yapıldı. Kış geri dönüyor. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, o illerde yaşayanları uyardı. Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek! O günlerde sakın dışarı çıkmayın. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, İç ve Batı Akdeniz ile Zonguldak, Düzce, Bolu, Eskişehir ve Konya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege ve Göller Yöresi ile Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde toz taşınımı bekleniyor.

ghhg-5.jpg

Yağışların; İç Ege ve Göller Yöresi ile Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde beklenen toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI: SICAKLIKLAR 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK!

Hava durumu tahminleriyle vatandaşlar tarafından yakından takip edilen Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yeni hafta için kritik uyarılarda bulundu. Hava sıcaklıkların 10 derece birden düşeceğini belirten Şen, "Perşembe günü Marmara ve Ege'ye yağmur geliyor ve sıcaklık İç Anadolu hariç 3-4 derece azalıyor. İstanbul bugün parçalı bulutlu, sıcaklık 20 C. Yarın da aynı. Perşembe sabah yağmur geliyor, sıcaklık 16 dereceye düşüyor. Hafta sonu dahil yükselmiyor. Cuma hariç yağış yerel olarak hafta sonu da devam edecek. İSKİ barajlarında doluluk yüzde 48 yatay seyre geçti." ifadelerini kullandı.

kjkjkj-54.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

5 MAYIS 2023 CUMA GÜNÜ

h1.png

6 MAYIS 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h2.png

7 MAYIS 2023 PAZAR GÜNÜ

h3.png

8 MAYIS 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h4.png

9 MAYIS 2023 SALI GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN