Meteoroloji il il uyardı: Ne fırtına bitecek ne sağanak

Meteoroloji il il uyardı: Ne fırtına bitecek ne sağanak

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli fırtına etkili olacak. Ayrıca Kıyı Ege, Kırklareli, Edirne ve İstanbul'un kuzey çevrelerinde kuvvetli, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde de çok kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji bugün 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Kasım hava durumu tahmin raporunu yayımladı. İstanbul dahil 17 il için sarı kodlu uyarı yapılan değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, (Sinop hariç) Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Kırşehir, Aksaray, Karaman illeri ve Konya'nın güney çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Kıyı Ege, Kırklareli ve Edirne ile İstanbul'un kuzey çevrelerinde kuvvetli, Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Ege’nin kuzey kıyılarında başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, zamanla Kıyı Ege’nin tamamında etkili olarak İzmir ve Muğla çevreleri ile Aydın’ın batısında kuvvetli (25-55 kg/m²), Balıkesir’in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51- 85 kg/ m²) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, hortum oluşma riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

RÜZGAR

Rüzgârın, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve doğusunda, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden (Lodos) kuvvetli (40-90 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

21 KASIM 2022 PAZARTESİ GÜNÜ

1-003.jpg

22 KASIM 2022 SALI GÜNÜ

1-004.jpg

23 KASIM 2022 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-005.jpg

24 KASIM 2022 PERŞEMBE GÜNÜ

1-006.jpg

25 KASIM 2022 CUMA GÜNÜ

1-007.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN