Meteoroloji Ve AFAD'dan Peş Peşe Uyarı: Bu Saatlere Dikkat 4'ü Bir Arada Geliyor....

Meteoroloji Ve AFAD'dan Peş Peşe Uyarı: Bu Saatlere Dikkat 4'ü Bir Arada Geliyor....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ve bir çok kenttin valiliğinden peş peşe uyarı geldi. Yetkililerden gelen uyarılarda vatandaşların mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması istenirken alt katlarda oturan vatandaşları da sel ve su baskını riskine karşı üst katlara çıkması önerildi.

AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü 24 Ağustos için peş peşe uyarı yayınladı. Özellikle Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa, Kütahya ve Bursa şehirlerinde çok şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor. İşte yapılan uyarıların detayları...

yagmur.jpg

SAĞANAK YAĞIŞ, SEL, HEYELAN, DOLU VE SU BASKINI İLE GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD)n sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı yaptı. İki kurum tarafından yapılan uyarıda ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar beklendiği belirtilerek hem yetkililer hem de vatandaşlar uyarıldı.

saganak.jpg

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİM BAŞKANLIĞI: DIŞARI ÇIKMAYIN

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığından (AFAD) yapılan uyarıda özellikle 11 il için kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği ifade edildi. Tek tek sıralanan 11 ilde yaşayan vatandaşların zor durumda kalmaması için mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları istendi. Ayrıca Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı hem yöneticilerin hem de vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

yagis.jpg

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan 5 günlük haritalı hava durumu tahminlerinde bugün başlayan yağışlı havanın hafta sonuna kadara yurdun çeşitli bölgelerinde etkili olacağı görülüyor.

hava-durumu-1.jpg

24 Ağustos Çarşamba günü için haritalı hava durumu tahmini

hava-durumu-2.jpg

25 Ağustos Perşembe günü için haritalı hava durumu tahmini

hava-durumu-3.jpg

26 Ağustos Cuma günü için haritalı hava durumu tahmini

hava-durumu-4.jpg

27 Ağustos Cumartesi günü için haritalı hava durumu tahmini

hava-durumu-5.jpg

28 Ağustos Pazar günü için haritalı hava durumu tahmini

Sizde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından duyurulan hava durumu raporuna göre hafta sonu planlamanızı şimdiden yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN