Meteorolojiden sarı kodlu uyarı! 8 İlde birden etkili olacak! Mutlaka tedbirinizi alın

Meteorolojiden sarı kodlu uyarı! 8 İlde birden etkili olacak! Mutlaka tedbirinizi alın

Yeni yılın başlamasıyla birlikte ise soğuk hava dalgalarının yurt genelinde etkisini giderek yükselmesi ve kar yağışını tüm yurdu etkisi altına alması bekleniyordu. Ancak beklenen gerçekleşmedi. Ocak ayında yaşanan sıcaklıklar vatandaşları düşündürürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna ilişkin son değerlendirmelerini paylaştı.

Ocak ayının ilk haftasına girilmesine rağmen yurt genelindeki sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 8 il için dikkat çeken uyarılarda bulundu.

2022'nin son günlerinde soğuk havalar yurt genelinde etkisini gösterirken kar yağışının ne zaman yağacağı merak konusu olmuş ve 2022'nin bitmesine günler kala İstanbulluları 'kar heyecanı' sarmıştı. Aralık ayının son haftasında Silivri başta olmak üzere kentin bazı bölümlerinde yer yer kar yağışı görülmüştü.

Yeni yılın başlamasıyla birlikte ise soğuk hava dalgalarının yurt genelinde etkisini giderek yükselmesi ve kar yağışını tüm yurdu etkisi altına alması beklenirken beklenen gerçekleşmedi. Ocak ayının ilk haftasına girilmesine rağmen yurt genelindeki sıcaklıklar mevsim normallerinin bir hayli üzerinde seyrediyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

8 İL İÇİN KRİTİK UYARI

Ocak ayında yaşanan sıcaklıklar vatandaşları düşündürürken Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna ilişkin son değerlendirmelerini paylaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve Bursa'nın da aralarında olduğu 8 il için sarı kodlu 'yoğun sis' uyarısında bulundu. Meteoroloji özellikle gece ve sabah saatlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis beklendiğinden görüş mesafesinde azalma yaşanacağını vurguladı.

"ULAŞIMDA AKSAMALAR OLABİLİR"

Meteorolojiden yapılan uyarıda Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Manisa ve Tekirdağ'da yaşanacak yoğun sis için vatandaşlardan, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamlar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İSTANBUL'A YILIN İLK KARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise 2023 yılında İstanbul'a ilk kar yağışının ne zaman düşeceği konusunda tahminlerde bulunarak şunları söyledi:

"Yüksek basınç ne demek, yüksek basınç kararlı bir dönem demek. Yani rüzgar yok, dağılım yok. Dolayısıyla sis oluşuyor. Bu yüksek basıncın özelliklerinden biridir. Sis oluştuğu zaman da hava kirliliği hat safhaya çıkıyor.

İstanbul'un ocak ayı uzun yıllar en yüksek sıcaklık derecesi 9 derecedir. Şu anda bugün 11-12 derece, hafta sonu da 14 dereceye çıkacak. Sıcaklık ortalamanın üzerinde. Kar yağması için 5 derecenin altına düşmesi lazım. Bu nedenden dolayı da ufukta da kar görünmüyor. Sıcaklıklar bu şekilde devam edecek gibi görünüyor. Kar ne zaman gelecek? İstanbul'a biraz daha var görünmüyor ama önümüzdeki ayın 10'unda bir soğuk hava dalgası girişi var Türkiye'ye ama Marmara'da kar yağışı yapacağını pek tahmin etmiyorum. Anadolu'ya bir kar yağışı gelecek ayın 10'undan sonra.”

İSTANBUL İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

is.jpg

ANKARA İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

an.jpg

İZMİR İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

izm.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN