MetroPOLL : Vatandaş Kanal İstanbul'u doğru bulmuyor

MetroPOLL : Vatandaş Kanal İstanbul'u doğru bulmuyor

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temel atma törenini gerçekleştirdiği tartışmalı Kanal İstanbul projesine ilişkin MetroPOLL'ün yayımladığı ankete göre, vatandaşların yüzde 48,6'sı Kanal İstanbul'un yapılmasını doğru bulmuyor.

Projenin duyurulmasından bu yana tartışmaların odağında olan Kanal İstanbul'da bugün temel atma töreni yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnadına yapacağız" derken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Kanal İstanbul, İstanbul'a ihanettir" diyerek karşı çıkmıştı. Tüm Kanal İstanbul tartışmaları boyunca yapılan anketler ise vatandaşın açıkça projeye karşı olduğunu gösteriyordu.

Bu anketlere bir yenisi daha eklendi. MetroPOLL Araştırma, bu sefer vatandaşa Kanal İstanbul hakkında ne düşündüklerini sordu.

VATANDAŞ KANAL İSTANBUL'U DOĞRU BULMUYOR

Sonuçlara göre, "Kanal İstanbul'un yapılmasını doğru bulmuyorum" diyenlerin oranı yüzde 48,6 oldu. Projenin yapılmasını doğru bulduğunu söyleyenleri ise yüzde 37,6'lık kesim oluştururken, "Fikrim ya da yanıtım yok" diyenlerin oranı da yüzde 13,8 oldu.

CUMHUR İTTİFAKI'NDA KANAL İSTANBUL ÇATLAĞI

Parti bazında bakıldığında ise AK Parti'nin yüzde 13,2'si, MHP'nin de yüzde 36,8'i, Kanal İstanbul'un yapılmasını doğru bulmadığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN