Muhalefetten faiz indirimine sert tepki: 1 ayda yüzde 15 fakirleştirdiğiniz yetmedi mi?

Muhalefetten faiz indirimine sert tepki: 1 ayda yüzde 15 fakirleştirdiğiniz yetmedi mi?

Muhalefet partilerinin liderleri Merkez Bankası'nın faiz indirme kararına sert tepki gösteri ve TCMB'nin siyasetin etkisinde karar aldığını söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Şahıs ve şürekası ülkeyi açlığa doğru götürüyor" derken İYİ Parti lideri Akşener, "Olan halka oldu" dedi. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu "Milleti 1 ayda %15 fakirleştirdiğiniz yetmedi mi?" diye sorarken DEVA Partisi lideri Babacan ise "Talimatla 200 puan indi. Tekrar ediyorum: Talimatla" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz ay Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısından 5 ay boyunca yüzde 19'da sabit tuttuğu faizi indirme kararı çıkmıştı. Merkez Bankası'nın 100 baz puan faiz indirimi kararı sonrası piyasalar alt üst olmuş ve dolar kademeli olarak yükselmeye başlamıştı. Henüz bu karar eleştirilerin odağındayken bugün gerçekleşen yeni PPK toplantısından bu defa 200 baz puan faiz indirimi kararı çıktı.

Kararın ardından kademeli olarak yükselen döviz kuru rekor üstüne rekor kırdı. Karar sonrası Dolar 9,49'a dayandı, ilk kez euro 11, sterlin ise 13 seviyesini aştı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'BÜROKRAT' TEPKİSİ

Ekonomistlerden ve muhalefetten ise bu duruma tepki gecikmedi. Kararı eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan bir paylaşım yaptı. Kılıçadroğlu, "Ülkenin şerefli bürokratlarına seslendim; bir de tabii ki şahsın bürokratları var. Onların ne olduğu bugün daha da aşikar oldu. Şahıs ve şürekası ülkeyi açlığa doğru götürüyor. Bu yapılanlar ya millete ihanet ya da bir sağlık sorunu… Başka bir izahı yok!" dedi.

'OLAN HALKA OLDU'

İYİ Parti lideri Meral Akşener de faiz indirimi kararına sert sözlerle tepki gösterdi. Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında "Ciddiyetsiz bir iktidarın, atadığı liyakatsiz bir bürokrat aracılığıyla verdiği, rasyonellikten uzak bir kararın sonucunda olan yine hane halkımıza, esnafımıza ve KOBİ'lerimize oldu. Bu aziz millet bunu hak etmiyor. Çok yazık..." ifadelerini kullandı.

'TCMB SİYASETİN GÜDÜMÜNE GİRMİŞ SAVRULUYOR'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da kararı sert sözlerle eleştirdi. "TCMB enflasyon ile mücadele edeceğine siyasetin güdümüne girmiş savruluyor" diyen Davutoğlu, Milletin bir ayda yüzde 15 fakirleştiğini belirtti ve şunları söyledi:

"Asgari ücreti pula döndürüp işçiyi namerde muhtaç ettiğiniz yetmedi mi? KOİ müteahhitlerine yaptığınız garanti ödemelerini %50 arttırmanız yetmedi mi?"

'TALİMATLA 200 PUAN İNDİ'

Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararına daha önceki konuşmalarında da geniş yer veren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı paylaşımında "Talimatla 200 puan indi. Tekrar ediyorum: Talimatla" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN