Murat Ongun'un eşi Gözdem Ongun'un ev hapsi kaldırıldı

Murat Ongun'un eşi Gözdem Ongun'un ev hapsi kaldırıldı

İBB ile bağlantılı yürütülen soruşturma kapsamında, İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun'un eşi Zeynep Ayten Gözdem Ongun hakkındaki ev hapsi kararı kaldırıldı. Mahkeme, tedbiri haftada bir gün imza atma şartına çevirdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ve kamuoyunda geniş yankı uyandıran "suç örgütü" iddialı soruşturmada yeni bir adli karar alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik yolsuzluk ve rüşvet iddiaları kapsamında Nisan 2025'te gerçekleştirilen ikinci dalga operasyonların ardından hakkında "konutu terk etmemek" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanan Gözdem Ongun'un durumu yeniden değerlendirildi.

ADLİ KONTROL ŞARTI DEĞİŞTİRİLDİ

7 Ocak 2026 tarihi itibarıyla alınan karar doğrultusunda, Zeynep Ayten Gözdem Ongun üzerindeki ev hapsi tedbiri gevşetildi. Mahkeme, ev hapsi uygulamasının kaldırılmasına ve yerine haftada bir gün en yakın karakola giderek imza atma şeklinde adli kontrol şartının getirilmesine hükmetti.

Nisan 2025'ten bu yana ev hapsinde bulunan Ongun, İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun'un eşi olması nedeniyle soruşturmanın dikkat çeken isimleri arasında yer alıyordu.

DİĞER ŞÜPHELİLER İÇİN DE KARAR ÇIKTI

Mahkemenin verdiği karar sadece Gözdem Ongun ile sınırlı kalmadı. Soruşturma dosyasında adı geçen ve benzer tedbirler uygulanan diğer şüphelilerin durumunda da değişikliğe gidildi. Alınan bilgiye göre, Cem Çelik, Mehmet Şahin, Güngör Gürman, Yılmaz Doğan ve Hüsnü Yüksel Tunar hakkındaki ev hapsi kararları da kaldırılarak, imza yükümlülüğü getirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN