Naci Görür bir kez daha haklı çıktı! Bolu depremini aylar öncesinde paylaştı: Bu kesim riskli bölge!

Naci Görür bir kez daha haklı çıktı! Bolu depremini aylar öncesinde paylaştı: Bu kesim riskli bölge!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ile birlikte endişelenen vatandaşlar profesörlerden gelen açıklamaları yakın takibe aldı. Geçtiğimiz gün Bolu'da gerçekleşen 4.8 büyüklüğündeki deprem ile birlikte endişelenen vatandaşlar sokağa çıktı. İstanbul tarafından da hissedilen deprem afetine dair aylar öncesinde Prof. Naci Görür tarafından yapılan paylaşım dikkat çekti. Deprem sonrasında da açıklamalarda bulunan deprem uzmanı bakın neler söyledi...

NACİ GÖRÜR'DEN BOLU AÇIKLAMASI

Deprem fırtınasına yakalanan Türkiye'de her geçen yüzlerce deprem olmaya devam ediyor. Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan artçı depremler Türk halkının paniklemesine sebep oluyor.

Öncesinde Kayseri ilimizde gerçekleşen 4.8, 4.2 ve yeniden 4.8 büyüklüğündeki depremlerin üzerine geçtiğimiz gün Bolu ilimizde de deprem meydana geldi. Öğle saatlerinde gerçekleşen 4.8 büyüklüğündeki deprem ile birlikte kent merkezinde güçlü bir sarsıntı meydana geldi.

Vatandaşlar depremin etkisiyle soluğu sokaklarda aldı. Merkez üssü Bolu olan 4.8 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Düzce, Ankara, Kocaeli ve Sakarya tarafından hissedildi. Bolu'da gerçekleşen deprem felaketine dair Prof. Dr. Naci Görür tarafından aylar önce yaptığı paylaşım gündeme geldi.

prof-dr-naci-gorur-den-isanbul-depremiyle-13680811-5118-amp.jpg

NACİ GÖRÜR'DEN TARİHİ ÖNGÖRÜ

Deprem uzmanı Naci Görür, Bolu'da meydana gelen deprem sonrasında eski yaptığı açıklamalar dikkat çekti. Prof. Dr. Naci Görür'ün 23 Kasım 2022 tarihinde yaptığı sosyal medya paylaşımı gündemde yerini aldı.

23 Kasım tarihinde yaptığı paylaşımda, Düzce'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından Bolu hakkında uyarılarda bulunduğu görüldü. Uyarıların sonrasında gelen Bolu depremi ise gündemi derinden sarstı.

deprem-001.jpg

AYLAR ÖNCESİNDE BOLU AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Ülkemizde yaşanan deprem fırtınasından etkilenen Bolu ilimize dair paylaşımda bulunan uzman isim gündemi yeniden ele aldı. Paylaşılan gönderi ile birlikte Bolu için dikkat çeken ifadelere başvuran Prof. Dr. Naci Görür, Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında yer alan kesime dikkat çekerek uyarılarda bulunduğu görüldü.

Sosyal medyada yaptığı açıklama ile birlikte geçtiğimiz gün Düzce'de gerçekleşen deprem ile birlikte o bölgede bulunan depremin büyük oranda boşaldığına dikkat çekti. Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında KAF'a bağlanan fay hattının henüz kırılmadığını belirten uzman isim riskli bölge olarak düşünülmesi gerektiğine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN