Naci Görür'den korku veren uyarı geldi! İstanbul uyarısı sonrası o illeri de uyardı: 9 şiddetinde hissedilecek!

Naci Görür'den korku veren uyarı geldi! İstanbul uyarısı sonrası o illeri de uyardı: 9 şiddetinde hissedilecek!

Kahramanmaraş depreminin üzerinden 1 aydan fazla sürenin geçmesiyle birlikte endişeler devam ediyor. Yakından takip edilen deprem açıklamalarına bir yenisi daha açıklandı. Prof. Dr. Naci Görür tarafından yapılan açıklama ile birlikte vatandaşlar endişelendi. İstanbul depremine dair yapılan açıklamalar ile birlikte diğer iller hakkında da yorumlar yapıldı. İşte tüm detaylar...

İSTANBUL DEPREMİ TEHLİKESİ BÜYÜYOR

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi ile birlikte uzman isimlerden son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Uzman isimler tarafından fay hattına dair detaylı açıklamalar yer aldı. İstanbul hakkında sorular gelen Naci Görür sorulara yanıt verdi.

Tarihe bakıldığında kronolojik olarak 500 yılda iki büyük depremin meydana geldiği dikkat çekti. Gölcük depremi ve Düzce depremi İstanbul depremi olarak kayıtlarda yer almıyor. Kayırlara göre 7 büyüklüğünün üzerinde olan depremler Orta Marmara fayında İstanbul depremi oluşturması yaklaşık olarak 250 yılda bir olmasına dikkat çekildi.

Deprem uzmanları tarafından yapılan açıklamalara göre İstanbul'da meydana gelen son büyük deprem 1766 yılında gerçekleştiği göze çarptı. 250 yılın geçmesiyle birlikte Orta Marmara Fayında yeni bir deprem riskinin oluştuğuna dikkat çekildi.

81359.jpg

DEPREM BÜYÜLÜĞÜ 10'A KADAR ÇIKABİLİR

Prof. Dr. Naci Görür tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte kıyıdan 10 kilometre içeriye doğru ilerlendiğinde depremin büyüklüğünün 9 seviyelerine kadar çıkabileceğini, kuzeye doğru ilerledikçe düşeceğini belirtti. Düşüş yaşayan 9 büyüklüğündeki depremin 8 veya 7 büyüklüğünde olması bekleniyor.

Beklenilen depremin bir benzeri ise Anadolu yakasında da kıyıya paralel kesimlerde 9 şiddetinde ve kuzeye doğru ilerledikçe azalacağı belirtildi. Bazı yerlerde ise 10 şiddetine göre çıkabileceği iddia ediliyor. Ciddi bir deprem tehlikesinde olduğu vurgulanırken bu durumda yapılacak olan İstanbul'u bir an önce depreme hazırlamak olacağının da altı çizildi.

prof-dr-naci-gorur-den-isanbul-depremiyle-13680811-5118-amp.jpg

PROF. DR. NACİ GÖRÜR TEHLİKELİ BÖLGELERİ AÇIKLADI

Prof. Dr. Naci Görür tarafından yapılan açıklama ile birlikte Çorum ilinin tam Kuzey Anadlu fay hattının üzerinde yer aldığı belirtti. Bu kuşağın ise ülkenin en aktif ve büyük depremleri oluşturabilecek deprem kuşağı içerisinde yer aldığı belirtti. Bingöl-Karlıova'dan çok büyük bir ölüde Marmara Denizi'ne kadar enerjisi tükettiği bildirildi. Erzincan ve Karlıova kesiminde bekleniyor. Pülümür'ün olduğu yer alağı yukarı 7.4 büyüklüğünde yaşanabileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN