O işin günlük yevmiyesi 900 lirayı geçti! Üretici yine de çalışan bulamıyor: 3 kilo et fiyatına bakıcı yevmiyesi...

O işin günlük yevmiyesi 900 lirayı geçti! Üretici yine de çalışan bulamıyor: 3 kilo et fiyatına bakıcı yevmiyesi...

İşçi açığının oluştuğu sektörler arasına o da katıldı! Üreticiler iş için çalışan bulamıyorlar! Günlük yevmiyesi 900 lirayı geçti! Üretici artık isyan ediyor. Yevmiyeler üç katına çıkmış olsa da işçi yok. 3 kilo et fiyatına bakıcı yevmiyesi...

Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, hayvancılık sektöründe yaşanan işçi sıkıntısına dikkat çekerek, önceki yıllarda günlük bir işçinin ücretinin 1 kilogram et fiyatına denk geldiğini ancak günümüzde bu rakamın 3 kilogram et fiyatına çıktığını belirtti.

HAYVAN BAKICISI AYLIĞI 30 BİN TL

Tanyeri, hayvancılığın zorluğuna vurgu yaparak, "Bölgemizde hayvan bakımı için büyük bir işçi sıkıntısı var. Biz geçmiş yıllarda hayvan bakıcısı ararken günlük ücretini 1 kilogram et fiyatı ile denkliyorduk. Bugün ise bir bakıcının ücreti 3 kilogram et fiyatına yaklaştı. Bu paraya bile hayvan bakıcısı bulmakta zorlanıyoruz. Bugün üreticinin bıçak fiyatı 300 TL ile 310 TL arasında değişiyor. Bu da günlük yevmiyenin 900 TL'yi geçtiği anlamına geliyor. Buna rağmen hayvan bakacak insan bulamıyoruz. Bugün bir hayvan bakıcısının aylığı 30 bin TL civarında. Sadece aylıkla da kalmıyor. Yemeğini de karşılamak durumundayız. İşçi bulamadığımız için de hayvan yetiştiricileri zor durumda" şeklinde konuştu.

Süt fiyatlarının da sektördeki diğer bir sorun olduğunu belirten Tanyeri, "Bizim bir Ulusal Süt Konseyiniz var. Bu Ulusal Süt konseyi ne yazık ki piyasa şartları altında süt fiyatı belirliyor. Süt konseyinin belirlediği fiyat 13.5 TL. Bu fiyat piyasanın 2 TL altında bir fiyat. Bugünkü şartlarda 1 litre sütün fiyatı 18 TL olması gerekiyor. Çünkü bir çuval yemin fiyatı 600 TL. Sadece yem ile de bitmiyor. Saman, küsme gibi yemlerde hayvana veriliyor" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN