O köyde elektrik faturası tarihe karıştı! Artık tek kuruş ödemeyecekler! Darısı tüm illere

O köyde elektrik faturası tarihe karıştı! Artık tek kuruş ödemeyecekler! Darısı tüm illere

Bir şehrimizdeki köyde elektrik faturaları tarihe karıştı! Orman Bölge Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği bir proje sayesinde köy sakinleri artık elektrik ücreti ödemiyor. İşte elektriği bedava olan köy hakkında detaylar…!

Güneş enerjisi kullanarak elektrik üretme projesi devam ediyor. Bu çerçevede Düzce’deki bir köyde yaşayanlar, artık elektrik faturasıyla yüz yüze gelmiyor. Bu köyde toplam 11 hane bulunuyor ve tüm evlerin elektriği ücretsiz sağlanıyor..

Kurulan güneş enerjisi panelleri sayesinde yürütülen proje ile hem enerji kaynakları korunmuş hem de enerji tasarrufu sağlanmış oluyor. Bu sayede köy halkının enerji giderleri azalırken, doğal çevre de korunuyor.

img-1807.jpeg

ELEKTRİK FATURASI ARTIK GEÇMİŞTE KALDI

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Düzce’de tarımsal ve hayvansal üretimden ısı izolasyonuna kadar bir dizi çevreci projeyi hayata geçiriyor. Bu projeler orman köylerinde yaşayan halk tarafından uygulanıyor. Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, doğal kaynakların korunması ve enerji tasarrufu amacıyla başlatılan yeni projenin detaylarını paylaştı. Şentürk, Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesiyle köylülerin kendi elektriklerini ürettiklerini ve girdi maliyetlerini azalttıklarını belirtti. Bu proje, hem ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hem de çevrenin korunmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

ELEKTRİK FATURASINDAN MUAF KÖY

2023 yılında hayata geçirilen ve Düzce’de uygulanan projede, bir köydeki 11 aile artık elektrik faturalarını ödemiyor. Bu aileler için sağlanan GES ile elektrik üretimi için 770.000 TL kredi kullanıldı ve bu krediye 154.000 TL hibe desteği eklendi. Şentürk, orman köylülerinin artık fatura ödemeyeceğini ve üretilen elektrik miktarının tüketimden fazla olması durumunda fazla üretilen kısmın aylık gelir olarak köylülere iade edileceğini ifade etti.

Şentürk, ORKÖY kapsamında 2023 yılında olduğu gibi 2024 yılında da bu tür kredi desteklerinin süreceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN