Sedat Peker'in avukatı: Emre Olur'a yönelik suçlamalar temelsiz

Sedat Peker'in avukatı: Emre Olur'a yönelik suçlamalar temelsiz

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından Arnavutluk'a deport edilen ve İnterpol tarafından yakalanarak Türkiye'ye teslim edilen Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur'a ilişkin Peker'in avukatı Ersan Barkın açıklama yaptı. Olur'a yönelik suçlamaların temelsiz olduğunu ileri süren Barkın, tutuklanmayı gerektirecek bir durumun olmadığını açıkladı.

Organize suç örgütü soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, Emre Olur'un, Tiran'da gözaltına alınıp İstanbul'a getirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Sedat Peker'in avukatı Barkın, Emre Olur'un suç örgütü üyeliği ile suçlandığını belirtti. Kırmızı bültenle iadeyi gerektirecek bir durumun olmadığını söyleyen Barkın, ayrıca Olur'un tutuklanması için de gerektirecek bir suç istinadının olmadığı aktardı.

'SUÇLAMA TEMELSİZ'

Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Olur'un bu gece ifade vereceğini söyleyen Barkın, Olur'un yarın savcılığa gönderilmesini beklediklerini söyledi.

Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın'ın haberine göre avukat Barkın, şunları söyledi:

Emre Olur'un suçlandığı şey suç örgütü üyeliği. Şu an Sedat Peker dosyasından tutuklu hiç kimse yok. Dolayısıyla tutuklunun olmadığı bir dosyada bu suçlama çok temelsiz bir suçlama oluyor. Suçu, suçluyu övme, kamu görevlisine hakaret aynı zamanda suçlandığı başka suçlar bunlardan tutuklanması mümkün değil ki kırmızı bülten çıkarılmış. Bunun da hukuki olarak kabul edilebilir olmadığını düşünüyorum açıkçası. Bu gece ifadesi alınacak yarın da beklentim savcılığa gönderilmesi. Ne kırmızı bültenle iadeyi gerektirecek ne de tutuklanmayı gerektirecek herhangi bir suç istinadı mümkün değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN