Onay çıktı: 81 şehre kuruluyor, 500 milyon TL ayrıldı! Karayolu taşımacılığında dev hamle

Onay çıktı: 81 şehre kuruluyor, 500 milyon TL ayrıldı! Karayolu taşımacılığında dev hamle

Elektrikli araçların hızlı şarj altyapısını desteklemek için 81 ilde yeni istasyonlar kurulacak. İşte detaylar...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj Altyapısı Destek Çağrısı için başvuruların alınmasına başlandığını açıkladı.

Elektrikli Araçlar için Hızlı Şarj Altyapısı Destek Programı'nın ilk çağrı döneminde 81 ilde hızlı şarj istasyonu kurulduğunu bildiren Bakan Kacır, "İlan ettiğimiz ikinci çağrıyla elektrikli araç kullanımının tüm ülke sathında yaygınlaşmasını hızlandırmayı amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Elektrikli Araçlar için Hızlı Şarj Altyapısı Destek Programı ile Türkiye'nin her şehrinde hızlı şarj istasyonları kurulmasını desteklediklerini aktardı.

HIZLI ŞARJ İSTASYONU KURMAK İSTEYENLERE TEŞVİK

Birinci çağrı döneminde 81 şehirde hızlı şarj istasyonları kurulduğunu belirten Bakan Kacır, şunları kaydetti:

"Ülke geneline yayılan yaklaşık 12 bin hızlı şarj, toplam 30 bine yakın şarj noktasıyla elektrikli araç sahipleri ülkemizin tamamında kesintisiz seyahat imkanına sahip.

İlan ettiğimiz ikinci çağrıyla özellikle nüfus yoğunluğunun daha az olduğu bölgelere de şarj ünitesi kurulumu gerçekleştirilmesini, elektrikli araç kullanımının tüm ülke sathında yaygınlaşmasını hızlandırmayı amaçlıyoruz.

Türkiye'yi yenilikçi teknolojilerin öncü ülkelerinden biri haline getirecek adımlar atmaya devam edeceğiz."

Bakan Kacır, son başvuru tarihinin 20 Haziran 2025 tarihi olduğunu bildirdi. Toplam destek tutarının 500 milyon TL olduğu programla, yatırımların yüzde 75'ine kadar destek verilebilecek. Başvurular https://sarjdestek.sanayi.gov.tr adresinden gerçekleştirilebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN