ÖSYM 2022 Ek yerleştirme sonuçları: YKS Sınavı ek yerleştirme sonuç sorgulama sayfası https://sonuc.osym.gov.tr

ÖSYM 2022 Ek yerleştirme sonuçları: YKS Sınavı ek yerleştirme sonuç sorgulama sayfası https://sonuc.osym.gov.tr

Üniversite heyecanı yaşayan birçok aday ek yerleştirme sonuçlarını merakla araştırıyor. Beklenen haber bugün geldi. ÖSYM tarafından ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Tüm detaylar haberimizde.

Üniversite kaydı yaptırmak isteyen adaylar ek yerleştirme ile tercih yaptı ve heyecanla sonuçları bekliyordu. ÖSYM ek tercih yerleştirme sonuçları bugün itibariyle açıklandı. Peki ÖSYM ek tercih yerleştirme sonuçları nasıl sorgulanır? ÖSYM ek yerleştirme sonuçları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÖSYM EK TERCİH YERLEŞTİRME SONUÇLARI

Ek yerleştirme sonuçlarını heyecanla bekleyen adaylar için YÖK resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. 2022 senesi ek yerleştirme sonuçları 19 Eylül 2022 tarihinde saat 17.30'da açıklandı. Baraj sisteminin de kaldırılmasıyla üniversite kontenjanları yüzde 99 oranında doldu. ÖSYM ek yerleştirme sonuçları bugün saat 17.30'da açıklandı. Ek tercih yapan adaylar yerleştirme sonuçlarına ÖSYM https://sonuc.osym.gov.tr adresine girip kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak ulaşabilecek. Edinilen bilgilere göre yerleştirme sonuçları adayların adresine gönderilmeyecek. Ek yerleştirme ile üniversiteye yerleşen adaylar kayıt işlemlerini 26 Eylül 2022 ve 30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapabilecek.

ÖSYM Ek Tercih Sonuçları Nasıl Sorgulanır Üniversite Kayıtları Ne Zaman Yapılacak

 Üniversitelerin elektronik kayıtları ise 25 Eylül 2022 ve 28 Eylül 2022 tarihlerinde yapılacak. Bahsi geçen süreler içinde kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin başvuru yapmaları gerekiyor. Ek yerleştirme ile ilgili YÖK sosyal medya hesaplarından şu açıklamaları yaptı; "2022 senesi için Yükseköğretim Kurumları Sınavı ek yerleştirme sonuçları saat 17.30'da ÖSYM aracılığıyla açıklandı. Kaldırılmış baraj sistemi ile üniversite kontenjanlarında yüzde 99 doluluk sağlandı. İlk yerleştirme ve ek yerleştirmeler ile birlikte adayların üniversiteye erişmesi için büyük bir başarı sağlandı. Ek yerleştirme ile birlikte üniversitelerin boş kalan kontenjanlarının sayısı 96 bin 15 iken 19 bin 258'e düştü. Üniversiteye yerleşen tüm adaylarımızı tebrik ediyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN