ÖSYM sınav ücretlerini kaldırdı! Yüksek ücretler alay konusu olmuştu, ÖSYM sınavlarında alınmayacak

ÖSYM sınav ücretlerini kaldırdı! Yüksek ücretler alay konusu olmuştu, ÖSYM sınavlarında alınmayacak

ÖSYM'nin düzenlediği sınavların başvuru ücreti, 2023 yılıyla zamlanmıştı. Sınav başvuru ücretlerinin bütçelerini sarstığını dile getiren adaylar sosyal medyada, "Sınava girmek için kredi çekmem gerekti" gibi çeşitli espriler yapmıştı. Hem şikayetler, hem de yaşanan deprem felaketi nedeniyle ÖSYM ek sınav başvurusunda alınan ücretle ilgili mart ayından geçerli olmak üzere düzenlemeye gitti. İşte, ÖSYM sınav ücreti son dakika haberi...

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 Pazartesi günü meydana gelen depremlerin, üniversiteleri ve sınav merkezlerini etkileme durumlarını tespit etmek amacıyla OHAL kapsamına alınan illerin il ve ilçe sınav koordinatörleriyle 'ÖSYM Koordinatörleri Değerlendirme Toplantısı' yapıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, değerlendirme toplantısı ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, başkan yardımcıları, daire başkanları ve OHAL bölgesindeki koordinatörlerin katılımıyla Gaziantep'te gerçekleştirildi.

EK SINAV BAŞVURUSUNDA ALINAN YÜZDE 50 EK ÜCRET ALINMAYACAK

Sınav takvimine ilişkin de bilgi veren Ersoy, şunları kaydetti:

"ÖSYM sınav takvimindeki en yakın sınav nisan ayı başında gerçekleştirilecek Milli Savunma Üniversitesi'nin sınavıdır. Bu sınavla ilgili mart ayının başında ek başvuru alacağız. Ek başvuruda adaylar istedikleri yeri tercih edebilecekler. Ek başvurulardan alınan yüzde 50 ek ücreti, yönetim kurulu olarak deprem dolayısıyla kaldırdık. Sınavlara girecek adaylar Türkiye'nin herhangi bir yerinde sınava girebilecek."

Deprem bölgesindeki bazı bölgelerin boşaldığını öğrendiklerini belirten Ersoy, "Bu bölgelerde nüfus hareketliliği çok fazla. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte sınavların nasıl yapılacağına beraber karar vereceğiz. Sınav sürecinde hiçbir bireyin mağduriyet yaşamaması temel hedefimiz olacak" ifadelerini kullandı.

ÖSYM 2023 SINAV TAKVİMİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN