Otomobil piyasasını alt üst edecek gelişme! İkinci el otomobil ithalatı yapılacak: Fiyatlarda düşüş bekleniyor...

Otomobil piyasasını alt üst edecek gelişme! İkinci el otomobil ithalatı yapılacak: Fiyatlarda düşüş bekleniyor...

Dolar kurunun ve enflasyonun sürekli olarak artmasıyla birlikte Türkiye'deki otomobil fiyatları uçuşa geçti. İkinci el otomobil fiyatlarının sıfır otomobil fiyatlarıyla yarıştığı dönemde yeni gelişmelere imzalar atıldı. Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika ve Avusturya gibi ülkelerden ikinci el otomobil ithalat yapılacak. İşte tüm detaylar...

İKİNCİ EL OTOMOBİL İTHALATI

Otomobil piyasasında hareketlilik tüm hızıyla sürüyor. İkinci el otomobil fiyatlarının sıfır otomobil fiyatlarına oldukça yakın olması tüketicilerin gündeminde yer alıyor. Otomobil sahibi olmak isteyenler ise her geçen gün gelen zam karşısında boyun eğmiş durumda.

İkinci el piyasasında araştırmalar yapan tüketiciye müjdeli haber geldi. Ülkemizde ikinci el otomobil ithal edileceğine dair gelişmeler paylaşılıyor. Konuya dair kurumlardan ve bakanlıklardan resmi bir açıklama gelmese de konuya dair çalışmaların tüm hızıyla sürdüğüne dair iddialar paylaşılıyor.

t25-herkesin-merakla-bekledig-365.webp

İKİNCİ EL PİYASASINDA MERAKLI BEKLEYİŞ

Sosyal medya üzerinde ve internet mecrasında sık sık yer alan konuya dair detaylar ise gündemde yer aldı. İkinci el otomobil ithalatı konusuna dair araştırmalarını sürdüren tüketiciler açıklama bekliyor.

Ülkemizin geçmişinde ise kısa bir dönem ikinci el otomobil ithalatının deneyimlendiği herkes tarafından biliniyor. Kazanılan tecrübenin devamının gelmemesinden dolayı yeni çalışmalara dair şüpheli bekleyişler sürüyor.

5dbadb6766a97ca999eae2fb-zb7v.jpg

YAŞ SINIRINA GÖRE İTHAL EDİLİYOR

Türkiye'de günümüzden 30 yıl öncesine kadar kısa bir dönem ikinci el otomobil ithalatı yapıldığı biliniyor. İkinci el otomobil ithalatı belirli bir yaş sınırına göre ülkemizde yer alıyor. Fakat yaş sınırlar çerçevesinde ithalat şartlarına dair çok bilgi paylaşımı bulunmuyor.

İkinci el otomobil ithalatında sınırlı süre ve belirli ülkelerden araç getirme imkanı sunuluyor. Yurt Dışından ülkemize getirilecek olan ikinci el otomobillerde bazı şartlar yer alacak. Öncelikle aracın kazalı olup olmadığına bakılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN