Otomobil ticareti yapanların dikkatine! Süre ve kilometre kararı uzatıldı: Şartları sağlamayan satıcılara ceza kesilecek

Otomobil ticareti yapanların dikkatine! Süre ve kilometre kararı uzatıldı: Şartları sağlamayan satıcılara ceza kesilecek

Dolar kurundaki yükseliş ile birlikte otomobil fiyatlarında da yükseliş görülüyor. Sürekli olarak artan otomobil fiyatları ticarete de yansırken bakanlık tarafından yeni kararlar alındı. Otomobil ticaretinde alınan karar sonrasında 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı uzatıldı. İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel'den merak gideren açıklama geldi. İşte tüm detaylar...

ARAÇ ALIM SATIMLARINDA YENİ KARAR

Otomobil ticaretine atılan kişilere bakanlıktan dikkat çeken açıklama geldi. Ticaret Bakanlığı tarafından paylaşılan açıklamaya göre otomobil sektöründeki daha önce alınan kararlar uzatıldı. Fiyatlarda yaşanan hızlı yükselişin ardından 6 ay ve 6 bin kilometre düzenlemesiyle kararın uzatıldığı açıklandı.

Dolar kurundaki artıştan etkilenen otomobil fiyatlarında fahiş fiyat uygulamasının önüne geçilebilmek adına bireysel satışlarda 6 ay ve 6 bin kilometre kararı uzatıldı. Konuya dair İstanbul Motorlu Araç Satıcılar Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel'den açıklama geldi. Ertemel yeni karara dair yaptığı açıklamalarında kayıt dışı ticaretin azaltılmasının hedeflendiğini vurguladı.

fzfgl3mxsaahle7.jpg

6+6 KARARI UZATILDI

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karar ile birlikte daha öncesinde de bulunan 6 ay 6 bin km şartının uzatıldığı bilgisi paylaşıldı. Yönetmelikte yapılan uzatılma ile birlikte kayıt dışı ticaret azaltılırken, bireysel kullanıcıların da denetlemesinde karar kılındı. Otomobil ticareti için alınan 6 ay ve 6 bin km kararı 1 Ocak 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Ertemel'in açıklamalarında ise, "Her mecrada dile getirdiğimiz ve fiyatlara doğrudan olumsuz etki eden otomotivde kayıt dışı ticaret konusunda önemli bir adım atılmış oldu. Denetimler ve uygulanacak cezai müeyyideler ile kayıt dışı ticaret konusunda caydırıcı olacağı kanaatindeyiz. Koşulların aynı şekilde sürmesi halinde önümüzdeki süreçte Bakanlığımızda daha sert adımlar da atılabilir." ifadeleri yer aldı.

ffxn432amaasfwz.jpg

CAYDIRICI CEZALAR

Denetimlerin daha sık yapılmasıyla birlikte tespitlerin de artması bekleniyor. Kararın etkili olması açısından caydırıcı cezaların olacağı da belirtiliyor. Bakanlık tarafından alınan 6 ay ve 6 km kararı ile birlikte ikinci el otomobil ticareti yapanlara da uygulanacağı daha öncesinde açıklanmıştı. Ertemel'in açıklamalarına göre caydırıcı denetimlerin sonucunda ve konu üzerindeki kararlılığın gösterilmesi halinde otomobil fiyatlarındaki artışın son bulacağı ifade ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN