Özgecan Usta'nın ölümünde yeni rapor: 2,3 saniyede yere düştü...

Özgecan Usta'nın ölümünde yeni rapor: 2,3 saniyede yere düştü...

Zonguldak'ta 3 yıl önce Ayşe Özgecan Usta'nın (28) terastan düşerek hayatını kaybeden Ayşe Özgecan Usta'nın ölümüne ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda, Usta'nın 26,12 metre yüksekten 2,3 saniyede yere düştüğü ve sevgilisi Bartu Can Akkışla'nın onu yukarı çekmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

Olay, 5 Şubat 2021'de Zonguldak'ta meydana geldi. Usta, Akkışla'nın evine gitmişti. İddiaya göre, evlilik nedeniyle ikili arasında tartışma çıktı. Usta, terasta korkuluklara çıkarak aşağı sarktı. İddiaya göre, Akkışla'nın onu kurtarma çabalarına rağmen genç kadın düşerek hayatını kaybetti.

Gözaltına alındıktan sonra ev hapsiyle serbest bırakılan Bartu Can Akkışla hakkında intiharı engelleyebileceği ancak engellemediği için 'Taksirle ölüme neden olması' ve kapıyı kilitleyerek Ayşe Özgecan Usta'nın mevcut olması engel olduğu için 'kişiyi hürriyetten yoksun bırakma' suçlamasıyla toplam 11 yıla kadar hapisle dava açıldı.

4 kişilik bilirkişi heyeti konuyla ilgili rapor hazırladı. Usta'nın psikiyatrik geçmişi ve olay günü alkol almış olması değerlendirildi. Usta'nın 26,12 metre yüksekten 81,36 kilometre hızla düştüğü belirtildi.

PSİKİYATRİK DEĞERLENDİRME YAPILDI

Bilirkişi raporunun Özgecan Usta'nın psikiyatrik izolasyonunun değerlendirildiği, 2 kez saklanabilir ve 1 kez Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) tanısı konarak tedavi tedavisine değinilse de “Dava dosyasındaki bilgiler ele geçirilen kişinin olay tarihindeki ruh sağlığı durumu kesin olarak ulaşılamamıştır. Psikiyatri ilacı kullanana herhangi bir gösterge bulunmuyor” ifadeleri yer aldı.

Genç kadının kanındaki alkol oranının risk değerlendirmesini bozmuş olabileceği ifade edildi. Raporda Akkışla'nın Usta'yı yukarı çekmesinin mümkün olmadığı da yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN