Peş peşe depremler sonrası Naci Görür'den korkutan senaryo! Stres alanı bu illerde genişliyor!

Peş peşe depremler sonrası Naci Görür'den korkutan senaryo! Stres alanı bu illerde genişliyor!

Kayseri'de meydana gelen depremler üzerine Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Üst üste açıklamalarda bulunan profesör Kayseri'de meydana gelen 4 ve üzeri büyüklüğündeki deprem afetleri ile birlikte uyarılar yapıldı. Kahramanmaraş depremi ile birlikte stres değişimlerinin olduğunu belirten Naci Görür, beklentiler dahilinde olan depremler olduğuna vurgu yaptı. İşte tüm detaylar...

KAYSERİ SALLANMAYA DEVAM EDİYOR!

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketi ile birlikte ülkemizin dört bir yanından deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Kahramanmaraş depreminin üzerine Hatay'da şiddetli depremler meydana gelirken şimdi de Kayseri'de şiddetli depremler olmaya başladı.

Geçtiğimiz gün Kayseri'de üst süte 4 ve üzer büyüklüğünde birçok deprem meydana geldi. Yaşanan depremlerin üzerine Prof. Dr. Naci Görür bölgeye dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kayseri'de meydana gelen fay hattı hakkında bilgilerini paylaşan Prof. Dr. Naci Görür yaşanan 4 ve üzeri depremlerin düşük aktiviteli Ecemiş Fay zonu içerisinde meydana geldiği açıklandı. Bu fay hattının ize Kuzey Anadolu Fay Hattından ayrılarak Mersin'e kadar ilerlediği bilgisi verildi.

fen-8sln-cover.webp

NACİ GÖRÜR BU SEFER KORKUTTU!

Naci Görür tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte Saraycık-İncesu / Kayseri'de 4,9 ve 4,2 büyüklüğünde artçı depremin meydana geldiği belirtildi. Depremin düşük aktiviteli Ecemiş Fayı içerisinde yaşandığı ifade edildi. Kuzey Anadolu Fayından ayrılan bu fay Mersin'e kadar uzanarak boyutu 730 kilometre uzunluğunda olduğunun altı çizildi.

Geçtiğimiz yıllarda büyük depremler üreten bu fay 1414, 1717, 1835 yıllarında şiddeti 8'e kadar çıktığı belirtilmiştir. 1717 depreminde 8 binden fazla insan, 1835 depreminde ise 1000'den fazla insanın öldüğü belirtilir. Aletlerin yer aldığı 1940, 1960 ve 2021 yıllarında ise deprem büyüklükleri genel olarak 4 ile 5 arasında ölçülmüştür.

naci-gorur-jwgw-cover.webp

NACİ GÖRÜR KAYSERİ HAKKINDA NOT DÜŞTÜ!

Kahramanmaraş depremi ile birlikte Erzincan - Karlıova, Malatya, Adana, Kayseri ve Sivas çevrelerinde bu tür depremlerin meydana gelebileceğinin altını çizdi. Prof. Dr. Naci Görür yaptığı paylaşımın altına ise not düştü. Belirttiği notta ise, "Sizleri bilgilendirmek amacıyla yazıyorum, yoksa büyük deprem olacak, şu zamanda olacak, vb şeyler söylemiyorum. Benim beklentim olursa çoğunlukla küçük boyutlu depremlerin olacağıdır." ifadeleri yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN