Petrol kokusu yükseliyor! Rus petrolünü sollayacak! Türkiye meğer petrol cennetiymiş…

Petrol kokusu yükseliyor! Rus petrolünü sollayacak! Türkiye meğer petrol cennetiymiş…

Türkiye'de yapılan son çalışmalar kapsamında petrol haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Seçim öncesinde doğalgaz müjdesi verilirken Bu kez de iki şehirden sevindiren petrol haberi geldi. Açıklamalar Prof. Dr. Nafiz Maden ve Jeoloji Mühendisliği Başkanı Prof. Dr. Enver Akaryalı’dan geldi. İşte yeni petrol müjdesi…

Yapılan sondajlar sonucunda elde edilen bilgiler kapsamında Rus petrolüne eşdeğer Petrol bulunduğu duyuruldu. Türkiye'nin enerji sektöründe önemli bir adım atması anlamına gelen petrol müjdesi ile birlikte detaylar da paylaşılmaya devam ediyor. Yüzeydeki petrolün çıkarılabilmesi için Ekstra çalışma yapılması gerektiğini işaret eden Akaryalı, yeni keşfin ülkenin enerji ihtiyacını karşılama potansiyeli açısından oldukça umut verici olduğunu söyledi. Akaryalı, “Özellikle Rusya'nın petrol zengini bir ülke olması göz önüne alındığında, bu keşif ülkemizin enerji sektöründe önemli bir rol oynayabilir.” sözlerini dile getirdi. İşte yeni petrol müjdesi…

TÜRKİYE'DE PETROL KOKUSU YAYILIYOR


Prof. Dr. Nafiz Maden ve Prof. Dr. Enver Akaryalı, Bayburt ili merkeze bağlı Aşağı Çimağıl ve Orta Çimağıl köylerinde yapılan jeofizik ve jeolojik yüzey çalışmaları kapsamında bölgede yüzeye çıkarılması gereken petrol olduğunu aktardı. Prof. Dr. Maden, bölgede petrol kokusunun dahi hissedilebildiğini söyledi.

petrol.jpg

Uzmanlar yapılan çalışmalar doğrultusunda alınan verilerde bölgedeki petrol rezervinin oldukça zengin olduğunu söyledi. Bayburt'ta enerji kaynaklarını değerlendirmek ve ekonomik kalkınmayı desteklemek amacıyla büyük bir fırsat olduğunu belirten uzmanlar, petrolün çıkması ile birlikte bölge halkının yaşam standardının da yükselebileceğini işaret etti. Bölgede istihdamın artacağı aktarılırken ekonomik büyüme sağlanacağının da altı çizildi.

SIZINTI ENDİŞE YARATIYOR

Yapılan çalışmalar ile birlikte su üzerinde meydana gelen küçük sızıntıların olduğu görülmektedir. Detaylı incelemeler ile birlikte kaynağa yakın bölgelerde daha büyük sızıntılar olduğu tespit edilirken uzman olmadan da petrolün karakteristik kokusunun bölgede hissedildiği söylendi.

petrol-1.jpg
Uzmanlar tarafından petrolün varlığının ortaya çıkarılabilmesi için sismik bir çalışmanın ve daha sonra sondajın yapılması gerektiği vurgulandı. Sismik çalışmalar ile birlikte yeraltında bulunan petrolün konumunun ve miktarının ortaya çıkacağı aktarılırken sondaj çalışmaları ile birlikte petrolün yüzeye çıkarılarak kullanılabilir hale getirilmesi amaçlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN