Ramazan’a günler kala pidede büyük oyun! Hem gramda hem de fiyatta…

Ramazan’a günler kala pidede büyük oyun! Hem gramda hem de fiyatta…

Ramazan'a sayılı günler kala pide fiyatları da tartışma konusu oldu. Pide fiyatlarının ne kadar olacağı merak edilirken art arda gelen zam haberleri de vatandaşı isyan ettirdi. Gramaj fiyatı düşürülen pidelere bir de zam eklendi. İşte pide fiyatlarındaki son durum…

Geçtiğimiz sene İzmir'de 350 gram olarak 6 TL'den satılan ramazan pidesinin fiyatı 2023 yılına zamla başladı. Ramazan ayı gelmeden zamlar yüzünü gösterirken gramajı düşürülen pideye de zam yapıldı. Yapılan zamların ardından pide fiyatlarının ne kadar olduğu en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte pide fiyatlarındaki son durum…

HEM KÜÇÜLTÜLER HEM ZAMLANDIRDILAR

Ramazan ayına çok kısa bir süre kala İzmir'de satışa sunulacak pide fiyatları da netlik kazandı. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, geçtiğimiz yıl 350 gramı 6 TL'den satışa sunulan ramazan pidesinin yeni fiyatını açıkladı. Bu sene ramazan ayında fırıncılarda satılacak olan pide fiyatları 66 kuruş zamlanırken 10 TL'den satışa sunulacağı açıklandı.
Bunun yanı sıra ramazan pidesinin gramaj fiyatı ise 350 gramdan 320 grama düşürüldü. Pidenin gramajını düşürdükten sonra fiyat artışının yapılması ise tepki çekerken artan maliyetler gerekçe gösterildi.

ramazan-pidesi.jpg

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis üyesi ve Ekmek ve Unlu Mamuller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır, onaylanan yeni fiyatları Ramazan ayının ilk gününden itibaren uygulamaya geçeceğini belirtti. 23 Mart Perşembe gününden itibaren ramazan pidesi yeni fiyatlarıyla tezgahlarda yerini alacak.

İzmir'de Ramazan pidesinin 320 gramı için 10 TL'den satılacağını belirten Sağır, Ankara'da 300 gramının 10 TL olduğunu işaret etti. Sağır, kendilerinin 20 gram fedakarlık yaptığını vurguladı. Kararın İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde alındığını ifade eden Sağır, “İzmir Ticaret Odası olarak bu kararı uyuyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN