Sağlık prim borcu bulunanlara son şans! Bakanlık af müjdesini verdi! Borçlar ortadan kalkıyor!

Sağlık prim borcu bulunanlara son şans! Bakanlık af müjdesini verdi! Borçlar ortadan kalkıyor!

Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan vatandaşlara müjde verildi. Uzun süredir beklenen açıklama bakanlıktan geldim. GSS prim borçları genel af ile yeniden yapılandırmaya alınıyor. Prim borcu bulunan vatandaşlar ne zaman yapılandırma yapılacağını merak ediyor. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan vatandaşlara af geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklama kapsamında milyonlarca çalışan ve emekli ilgilendiren GSS borçlarının yapılandırma kapsamında yer aldığı duyuruldu. GSS prim borcu bulunan kişiler yapılandırmanın ne zaman yapılacağı hakkında araştırmalarını hızlandırdı. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

GSS BORCU BULUNANLARA MÜJDE

Sosyal sağlık kurumu tarafından sağlanan ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşların GSS prim borcunun bulunmaması gerekiyor. Sosyal güvenliği olmayan vatandaşların prim ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabileceği belirtilirken sağlık sigortası olan ve prim ödemeyen vatandaşlar için borç yapılandırma müjdesi verildi.

paralar-2.jpg

Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal tarafından yapılan açıklama ile birlikte detaylar belli oldu. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları SGK çatısı altında sağlık güvencesinden yararlanmaktadır. 9.1 milyon vatandaşın bundan yararlanabildiği belirtilirken Genel Sağlık Sigortası primi dahilinde 2 milyon vatandaşın da kendi birimine ödediği ve 7 milyon vatandaşın gelir testinin yetersiz olması nedeniyle hazineden ödendiği aktarıldı.

para-hesap.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

GSS prim borcu bulunan ve bunu yapılandırmak isteyen vatandaşlar başvuru süreci hakkında araştırmalarını hızlandırdı. 2022 yılı aralık ayından önce GSS prim borcu bulunan vatandaşlar 31 Ağustos 2023 tarihine kadar bütçesine göre sunulan taksit seçenekleri ile borçlandırma imkanından yararlanabilecek. Borç yapılandırması için herhangi bir başvurunun gerekli olmadığını belirten Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal, ödeme yapacak vatandaşların 48 aya kadar sunulan taksit imkanlarından yararlanabileceğinin altını çizdi. Murat Bal, yapılandırma kapsamında vatandaşların 12, 18, 24, 26 ve 48 ay taksit seçeneklerinden yararlanabileceğini ve bu doğrultuda borçlarını ödeyebileceğini bir vurguladı.

para-odemek.jpg

Borçlanma yapılandırması hakkında açıklamalarda bulunan Murat Bal, Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunan vatandaşlara sunulan bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini vurguladı. Bal, genel borç durumlarına göre vatandaşların e-devlet sistemi üzerinden kontrollerini yapması gerektiğini aktardı. Murat Bal, vatandaşların borçları nedeniyle sağlık hizmetinden yararlanmaya devam edip edemeyeceklerinin kontrolünü yapması gerektiğinin altını çizdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN