Sahte doçent her şeyi itiraf etti: Açık öğretim mezunuymuş

Sahte doçent her şeyi itiraf etti: Açık öğretim mezunuymuş

Aksaray Üniversitesi'nde sahte belgelerle profesör kadrosuna atandığı ortaya çıkınca tutuklanan Zulal Atalay Laçin, pişman olduğunu söyleyerek suçlamaları kabul etti. Üniversite diploması, mastır ve doktora belgelerinin de sahte olduğunu itiraf eden Laçin hakkında 'nitelikli dolandırıcılık ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından iddianame hazırlandı. Ayrıca Laçin’in Anadolu Üniversitesi’nin Açık Öğretim programından mezun olduğu anlaşıldı.

Aksaray Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde 28 Eylül’de ‘Profesör’ unvanıyla göreve başlayan Zulal Atalay Laçin'in durumundan şüphelenilince üniversite tarafından inceleme başlatıldı. Laçin, bir sohbet esnasında doçentlik çalışmasıyla ilgili konulara ‘kaçamak’ cevaplar vermişti.

Rektörlük, 15 Ekim’de Üniversitelerarası Kurul’a başvurarak “Laçin’in doçentlik belgesinin sıhhati hakkında tereddüt hasıl olmuştur, söz konusu belgenin tarafınızdan düzenlenip düzenlenmediğini bize bildirin” dedi. Kurul, 22 Ekim’de “Böyle bir doçentlik belgesi tarafımızdan düzenlenmemiştir” diye cevap vermişti.

İncelemeler sonucunda profesörlük kadrosuna atanan ve belgelerinin sahte olduğu anlaşılınca tutuklanan Zulal Atalay Laçin, ifadesini değiştirerek itirafta bulundu.

18 BİN LİRALIK ZARARI KARŞILADI

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre; yaklaşık bir aydır cezaevinde olan Laçin, geçen hafta avukatları aracılığıyla savcılığa başvurarak tekrar ifade vermek istediğini bildirdi. Bunun üzerine Laçin’in yeniden ifadesi alındı.

Laçin ifadesinde her şeyi itiraf etti. “ODTÜ mezunu değilim, İngiltere’de master da yapmadım, doçent de değilim” diyen Laçin, pişman olduğunu söyledi. Laçin’in Anadolu Üniversitesi’nin Açık Öğretim programı üzerinden iktisat eğitimi aldığı anlaşıldı. Laçin bakıma muhtaç otistik çocuğunun olduğunu da söyledi. Laçin, Aksaray Üniversitesi’ne atandığı süreçle ilgili olarak o ay aldığı maaş da dahil olmak üzere 18 bin liralık zararı da karşıladı.

10 YIL HAPİS İSTEMİ

Savcılık bu ifade ve itirafların ardından soruşturmayı tamamladı. Laçin hakkında ‘resmî belgede sahtecilik’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla iddianame hazırlandı. İddianamede indirimlerle birlikte Laçin’in yaklaşık 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN