Şırnak’ta 15 günlük 'özel güvenlik bölgesi' uygulaması

Şırnak’ta 15 günlük 'özel güvenlik bölgesi' uygulaması

Şırnak Valiliği, aralarında Gabar ve Cudi dağlarının da bulunduğu bazı bölgeleri 12-26 Mayıs tarihleri arasında ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan etti. Vatandaşların, bu alanlara izinsiz girişine cezai işlem uygulanacak.

Şırnak Valiliği, kent genelinde güvenlik önlemleri kapsamında bazı kritik bölgelerin 12-26 Mayıs 2025 tarihleri arasında 15 gün süreyle "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, bu karar, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu çerçevesinde alındı. Belirtilen alanlara yalnızca yetkili makamlardan izin alınarak girilebilecek. Aksi halde, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. maddesi gereği vatandaşlara cezai işlem uygulanacak.

KARAR VATANDAŞLARIN GÜVENLİĞİ İÇİN ALINDI

Geçici güvenlik uygulaması kapsamına giren bölgeler arasında Bestler Dereler, Gabar Dağı, Cudi Dağı, Kurt Dağı, Kelmehmetler, İncebel Dağları, Faraşin, Altındağları ve Oymakaya gibi alanlar yer alıyor.

Valilik, bu kararın vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla alındığını belirterek, halkın yasa dışı unsurlardan ve yürütülecek güvenlik tedbirlerinden zarar görmemesi için duyarlılık göstermesi çağrısında bulundu.

VALİLİK AÇIKLAMASININ TAMAMI ŞU ŞEKİLDE:

Şırnak ili Merkez ilçesi sınırlarında bulunan Bestler Dereler Bölgesi, Şırnak ili Merkez ilçe ve Güçlükonak ilçesi sınırlarında bulunan Gabar Dağı Bölgesi, Şırnak ili Merkez ilçe, Silopi ve Cizre ilçeleri sınırlarında bulunan Cudi Dağı Bölgesi, Şırnak ili Merkez ilçe, Silopi ve Uludere ilçeleri sınırlarında bulunan Kurt Dağı Bölgesi, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankaya, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla, İncebeldağları, Faraşin Bölgeleri, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Altındağları Bölgesi, Şırnak ili Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri sınırlarında bulunan Oymakaya Bölgesi, bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkûr bölgelerdeki yasa dışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından 12 Mayıs 2025 (Dahil) - 26 Mayıs 2025 (Dahil) tarihleri arasında 15 gün 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın; bu tarihler arasında 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu kapsamında yetkili makamlardan izin almak suretiyle ilan edilen bölgelere girebileceği, aksi halde 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 66'ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacağı, kamuoyuna saygı ile duyurulur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN