'Söke söke'ye güvence lazım

'Söke söke'ye güvence lazım

Muhalefetin "Kanal İstanbul’da kimseye ödeme yapmayız" tepkisine Cumhurbaşkanı'nın "Söke söke alırlar" yanıtı gündemin tansiyonunu yükseltti. Sert eleştirilere yol açan ifadelerin ardından tartışmaları artıracak çıkış Bahçeli'den geldi: Projeden dönüşü, yüklenicilere para ödemeyi rafa kaldıracak her türlü engelleme ihtimalini dikkate alarak yasal bir güvence sağlamalıyız.

İhalesi de finansmanı da muğlak olan Kanal İstanbul projesine vatandaşın itirazı anketlerle ortaya kondu. Buna rağmen hükümet ‘Kim ne derse desin, inadına yapacağız’ yaklaşımı sergileyince CHP lideri "İktidara gelince o müteahhitlere tek kuruş ödeme yapmayacağız" karşılığını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla söke söke alırlar" çıkışı ise siyaseti ısıttı. Muhalefetten tepkiler yükseldi.

"PROJEDEN DÖNÜŞÜ ÖNLEYECEK HER ÖNLEM ALINMALI"

Gündemin 'söke söke' tartışmasına kilitlendiği süreçte MHP liderinden dikkat çeken çıkış geldi. Projeye tam desteğini yineleyen Bahçeli, muhalefetin ‘ödeme yok’ söylemini hedefe koydu. "Mezkur projeden dönülmesini, yüklenicilere para ödemeyi rafa kaldıracak her türlü engelleme ihtimalini dikkate alarak yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız" dedi. Bahçeli ‘Kızılelma’ ve ‘Yeşil Kuşak’ adı altında iç su yolları projesi hazırlanması için de çağrıda bulundu.

birinci-sayfa.jpg

"MÜTEAHHİTLERİ YASAL GÜVENCEYE KAVUŞTURMALIYIZ"

Bahçeli, Kanal İstanbul ihalesine girecek olan şirketlerin 'paralarını ödemeyiz' diyen muhalefete tepki göstererek, "Mezkur projeden dönülmesini, yüklenicilere para ödemeyi rafa kaldıracak her türlü engelleme ihtimalini dikkate alarak yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız" dedi. “Üniversite sınavları tamamen kaldırılmalıdır” ifadesini kullanan MHP lideri ekledi: Biz gençlerimizin bir sınava mahkum olmasına karşıyız ve yeni bir sistemi arzuluyoruz.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile muhalefet arasında Kanal İstanbul’un ödeneğiyle ilgili başlayan ‘söke söke alırlar’ tartışmasına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul ihalesine girecek yerli ve yabancı şirketlerin ‘paralarını ödemeyeceğiz’ diyen muhalefete ‘söke söke alırlar’ sözleriyle karşılık vermişti. Muhalefet partisi liderleri bu konudaki ısrarlarını tekrar tekrar dile getirirken Bahçeli’den tartışma yaratacak bir açıklama geldi. Bahçeli ‘’İstanbul Kanal Projesini samimiyetle destekliyoruz. Bu proje Türkiye’nin ve İstanbul’umuzun gücüne güç katacaktır. Mezkur projeden dönülmesini, yüklenicilere para ödemeyi rafa kaldıracak her türlü engelleme ihtimalini dikkate alarak yasal bir güvenceye kavuşturmalıyız" dedi ve ekledi:

"ÖDEME YAPMAM MÜFLİS SİYASETTİR"

"Yapılanı yıkmak cinayettir. Varsa gücün, varsa zekan, varsa hazırlığın daha iyisini yaparsın. Ödemem, yaptırmam, iptal ederim kisvesi altında proje hasımlığına soyunmak müflis siyasetçilerin harcıdır. Dostları tarafından kulağına fısıldanan yalan yanlış bilgi kırıntılarıyla çarkı felek gibi dönen bir şahsın zihniyetine bu devletin yönetimi kesinlikle emanet edilemez. Kılıçdaroğlu, hazırlanın altı ay içinde iktidardayız, diyor. Nasıl olacak bu Sayın Kılıçdaroğlu? Bu altı ayın sırrı, esbabı mucibesi nedir? Gündemde seçim meçim yokken iktidara nasıl geleceksin? Sen gelsen gelsen dolduruşa gelip tuzağa düşersin. Muhtemelen dostların sana fazla narkoz vermiş, suyuna ilacı fazla karıştırmışlar, bu nedenle sanrı nöbetleri geçiriyorsun, histeri krizindesin, hayaller görüyorsun, düşmana dost muamelesi yapıyorsun. Seçimlerin öne alınma taleplerini, İP başkanına Rize’de yapılan saldırıyı, İzmir binasında yaşanan cinayetleri ara unsurlar olarak görüyor ve değerlendiriyoruz. İç ve dış tehditlerine karşı en büyük güvencemiz milli birlik ve dayanışma ruhudur."

"ÜNİVERSİTE SINAVINA KARŞIYIZ"

Konuşmasına “Üniversite sınavları tamamen kaldırılmalıdır” çıkışında da bulunan Bahçeli şöyle devam etti: “Biz gençlerimizin bir sınava mahkum olmasına karşıyız ve yeni bir sistemi arzuluyoruz. Pek çok üniversitenin kontenjanı dolmamaktadır. Sınavsız üniversite tezini savunuyor ve Türkiye’nin bu sisteme geçecek güce sahip olduğunu düşünüyoruz. Böylece öğrencilerimizi evlatlarımızı yarış atı gibi görmemiş ve müfredat kapsamında başarı ortalaması, olgunlaşma sınavları gibi fırsat eşitliği gözetilerek üniversite geçişi sağlanabilir. Biz gençlerimizin bir sınava mahkum olmasına karşıyız ve yeni bir sistemi arzuluyoruz. Artık üniversite sınavlarına neşter vurulmalıdır. Gençlerimize başarı dileyelim ama dönüp bizlere düşen sorumluluğun farkına varalım. İstemek kolaydır. Peki bizler ne yapıyoruz? Göz nurumuz istikbalimizin gençleri onları kuru kuru değil onlara olan sorumluluğumuzu göstermeliyiz. Gelin üniversite sınavlarını kaldıralım. Onların sosyal, ekonomik, psikolojik sorun yaşamalarını ortadan kaldıralım."

"KATARLILARA TIP EĞİTİMİ SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Muhalefetin sert tepki gösterdiği Katar’la imzalanan eğitim protokolüne de değinen Bahçeli "Katarlı gençler Türkiye’de sınavsız okuyabilecekler yalan haberini maalesef bazı medya mensupları ve siyasetçiler tarafından YKS’ye bir gün kala asparagas bir haber ile medyaya sürüldü. Türkiye Cumhuriyeti devleti ile Katar devleti arasında askeri teknik anlaşma 2007 yılında imzalanmıştı. İki ülke arasında sadece askeri eğitim anlaşması imzalanmıştır. Tıp söz konusu olamaz.

"AB İLE İLİŞKİLER DÜĞÜMLENMİŞTİR"

NATO zirvesinde Türkiye yine ihmal edilmiştir. İnsanlık etik bir çöküş yaşarken AB hala kendi sahasında top çevirmesi akıl tutulmasıdır. Adalet değerlerinden kopan AB ülkemizde tek taraflı hareketlerden uzak durun demesi açıkça bir tehdittir. AB ile ilişkiler düğümlenmiştir. Uluslararası Göç derneğin açıklamaları hiç bir kuruluşun nedense gündeminde değildir. Çıkar ülkeleri para vererek göçmenleri Türkiye’de tutmaya çalışmaktadır. AB Türkiye’nin aleyhine çalışmaktadır. İşbirlikçisi de zillet ittifakıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN