Babacan'dan Erdoğan'a: Ya herkesi aldattı ya da yine aldatıldı

Babacan'dan Erdoğan'a: Ya herkesi aldattı ya da yine aldatıldı

DEVA Partisi lideri Babacan, Erdoğan'ın yüksek faiz karşıtı açıklamalarını hatırlatarak Merkez Bankası'nın 2 yıl sonra bir ilke imza atarak faizi 8,5'dan 15'e yükseltmesini, ''Faiz artırıldığına göre iki seçenek var. İlki; Sayın Erdoğan seçim kampanyası boyunca “faiz daha da inecek” diyerek herkesi aldattı. Bu durumda çıkıp milletten özür dileyecek. İkincisi; yine aldatıldı. Öyleyse bir kez daha “Laf dinlemiyorlar” diyecek. Başka yol yok.'' sözleriyle değerlendirdi.

Nebatinin yerine göreve gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'rasyonel zemine dönüş' mesajının ardından ekonomistler faiz artırımını işaret etmişti. 2023 yılının en kritik Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplantısı bugün Hafize Gaye Erkan başkanlığında gerçekleşti.

TCMB, haftalık gösterge repo faizinde 650 baz puanlık artışa yüzde 15 seviyesine çekti. Bu faiz artırımı Mart 2021'den beri ilk faiz artışı oldu.

Kurul toplantısından sonra yapılan açıklamada, parasal sıkılaşma sürecinin başladığı belirtildi. Açıklamada, "Parasal sıkılaştırma sürecinin başlaması ile para politikasının etkinliği artacaktır. Bununla birlikte, fiyat istikrarının sürekliliğini sağlamak hedefiyle, TCMB cari dengeyi iyileştirecek stratejik yatırımları desteklemeye devam edecektir." denildi.

'İKİ SEÇENEK VAR'

Merkez'in faiz artırımı sonrası siyasi liderlerden ilk tepki DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan geldi. Video mesajla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez.'' sözlerini hatırlatan Babacan, ''Faiz artırıldığına göre iki seçenek var. İlki; Sayın Erdoğan seçim kampanyası boyunca “faiz daha da inecek” diyerek herkesi aldattı. Bu durumda çıkıp milletten özür dileyecek. İkincisi; yine aldatıldı. Öyleyse bir kez daha “Laf dinlemiyorlar” diyecek. Başka yol yok.'' tepkisinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN