Erdoğan EYT ve asgari ücret için düğmeye bastı: Beştepe'de sürpriz zirve

Erdoğan EYT ve asgari ücret için düğmeye bastı: Beştepe'de sürpriz zirve

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nebati ile bir araya geldi. EYT ve asgari ücretle ilgili görüşme yapılacağı bildirilirken görüşme öncesi açıklama yapan Bakan Bilgin, "Emekçileri enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatı devam ediyor, bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız" dedi. 3'lü zirvenin sona erdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i kabul etti. Erdoğan, Bakan Nebati ve Bakan Bilgin ile bir araya gelerek emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve asgari ücreti görüşeceği bildirildi. Son olarak Ankara'daki 3'lü zirvenin sona erdiği öğrenildi.

TAKVİM BELİRLENECEK

Bunun yanında Bakan Bilgin asgari ücret için işveren ve işçi temsilcileriyle ilk görüşmeyi yarın gerçekleştirecek. Asgari ücret tespit komisyonu çalışma takviminin belirlenmesi için TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya gelecek.

"EMEKÇİLERİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Emekçileri enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatı devam ediyor, bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız" dedi.

Bakan Bilgin, EYT ile ilgili son yaptığı açıklamada ise "EYT'de 1999 öncesi ve 5000 prim gün şartını değiştirmiyoruz. EYT konusunda çok açık söyledim. Bugün 1.5 milyon civarında dediğim rakam; haziranda aldığımız veri. Bu rakam yıl sonu itibarıyla değişir. Çünkü orada neye bakıyoruz? Prim gün sayısına. Bazı milletvekillerince 'prime takılanlar' gibi bir şeyin oluşacağı söylendi. Prime takılanlar olmayacak. Neden olmayacak? Çünkü o günkü, 8 Eylül 1999 öncesi prim gün şartını değiştirmiyoruz; 5000 ve 5400" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN