Girne'deki gemi faciasında can kaybı 13'e yükseldi

Girne'deki gemi faciasında can kaybı 13'e yükseldi

Girne'deki gemi faciasında 1 kişinin daha naaşına ulaşıldı, can kaybı 13 oldu, 15 kayıp aranıyor.

Girne açıklarında 30 Ağustos’ta batan yolcu gemisinin ardından sürdürülen arama kurtarma çalışmalarında bir kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Son naaşla birlikte kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 13’e yükselirken, 15 kayıp için çalışmalar devam ediyor.

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, düzenlediği açıklamada ekiplerin denizdeki çalışmalarına ilişkin son bilgileri paylaştı. Üstel, bulunan naaşla birlikte can kaybının 13 olduğunu, kayıp kişi sayısının ise 15’e düştüğünü belirtti.

“FİLO JET” KISA SÜRE SONRA BATMIŞTI

Girne Limanı ile Mersin’in Taşucu Limanı arasında sefer yapan “Filo Jet” adlı yüksek hızlı yolcu gemisi, 30 Ağustos Pazar günü öğle saatlerinde Girne’den hareket etti.

Geminin seferden kısa süre sonra ön bölümünden su almaya başladığı, mürettebatın Girne Limanı’na dönmeye çalıştığı sırada ise geminin battığı açıklanmıştı.

Kazanın ardından yapılan çalışmalarda daha önce 12 kişinin cansız bedenine ulaşılmış, 16 kişinin bulunması için arama kurtarma operasyonu başlatılmıştı.

Geminin enkazının ise Girne açıklarında 554 metre derinlikte bulunduğu bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN