İçişleri'nden 755 personelin katılımıyla harekat

İçişleri'nden 755 personelin katılımıyla harekat

İçişleri Bakanlığınca Şırnak ve Siirt’te 755 personelin katılımıyla ‘Eren Abluka Sonbahar-Kış-15 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fatih Berkay Akgün’ operasyonu başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; terör örgütü PKK'ya yönelik Şırnak ve Siirt'te 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-15 (Gabar Dağı) Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fatih Berkay Akgün Operasyonu' başlatıldı. Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Şırnak ve Siirt İl Jandarma Komutanlıklarınca yapılan operasyonda; jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH) ve güvenlik korucusu 57 operasyonel tim, 755 personel görevlendirildi.

MAĞARA, SIĞINAK VE MÜHİMMATLAR İMHA EDİLDİ

Operasyonun ilk gününde; nokta istihbaratına dayalı olarak Gabar Dağı bölgesinde teröristlerce kullanılan 8 mağara ve 2 sığınak tespit edildi. Mağara ve sığınaklarda yapılan aramada, teröristlere ait olduğu değerlendirilen 2 insan iskeleti bulundu. Ayrıca 1 roketatar mühimmatı, 1 havan mühimmatı, 3 top mühimmatı, 30 piyade tüfeği mermisi, 1 dürbün, 1 sırt çantası, 1 uyku tulumu ve kıyafet ele geçirildi. Ele geçirilen mağara, sığınak ve mühimmatlar imha edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN