Thodex'a 8 ilde eş zamanlı operasyon: 78 gözaltı

Thodex'a 8 ilde eş zamanlı operasyon: 78 gözaltı

İstanbul merkezli 8 ilde Thodex Kripto Para Borsası şirketiyle ilişkili olduğu tespit edilen 78 kişinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Dünyada en çok kripto para yatırımı yapan üçüncü ülke olan Türkiye'de 22 Nisan'da İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmadan sonra kripto para piyasası karıştı. Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in, yaklaşık 2 milyar dolarla yurtdışına kaçtığı ileri sürüldü. Bu iddianın duyulmasıyla müşteriler şirket merkezine hücum ederken, akşam üzeri Faruk Fatih Özer’den açıklama geldi. Özer, “Birkaç gün içerisinde Türkiye’ye dönüş yaparak adli makamlar ile işbirliği içerisinde gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağım” dedi.

Bu sabah da piyasadan topladığı 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığının öne sürülmesin  Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer ve şirketle ilişkili olduğu tespit edilen 78 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. şüphelilerin 62'si yapılan operasyonla yakalandı. 

kripto-para-001.jpg

16 ZANLI FİRARİ

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu soruşturma kapsamında yapılan operasyonlardaki aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildi.

Firari 16 zanlının da yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.,

thodex-kripto.jpg

22 NİSAN'DA THODEX HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLADI

Kripto para borsası Thodex hakkında resen soruşturma başlatıldı.Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarla kaçtığı iddia edildi. Soruşturma kapsamında, borsa çalışanlarının ifadelerine başvuruluyor.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca kripto para borsası Thodex hakkında resen soruşturma başlatıldı. Borsanın internet sitesine iki gündür erişilemediği gerekçesiyle çok sayıda kişinin mağdur edildiği iddiası üzerine harekete geçildi. Bu kapsamda başsavcılığın şirketin yetkilileri hakkında resen başlattığı soruşturma kapsamında, borsa çalışanlarının ifadelerine başvurulduğu öğrenildi.

Son 24 saattir internet sistemlerini kapatan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarla İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına çıkış yaptığı iddia edildi. Borsanın kapanması ile mağdur olan 391 bin yatırımcının avukatlarından Oğuz Evren Kılıç, Özer'in Tayland'a gitmiş olabileceğini söyledi.

THODEX'UN KADIKÖY MERKEZİNDE İNCELEME 

Thodex'in İstanbul Kadıköy'deki merkezinde siber suçlarla mücadele ekiplerinin inceleme yaptığı bildirildi.


 

zgur-ozel.jpgÖzgür Özel

CHP'Lİ ÖZEL'DEN "THODEX" PAYLAŞIMI

Türkiye'de kripto para birimlerini alıp satmak için kullanılan borsalardan Thodex'in internet sitesine 20 Nisan akşamından beri erişilemiyor. Thodex hakkında soruşturma başlatılırken, MASAK da hesapların bloke edildiğini duyurdu.  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Maalesef önüne gelen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını tokatlıyor" yorumunu yaptı. 

 

Özel Twitter hesabından, "2 milyar dolarla ilgili devlet üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Bir alanı düzenlemediyseniz, sizin bıraktığınız boşluğu bir üçkağıtçı dolduruyorsa, bu insanları sahipsiz bırakamazsınız. Maalesef önüne gelen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını tokatlıyor." ifadesini kullandı. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN