Sosyal medyanın diline düştü! Küpe takmak da yasak mı?

Sosyal medyanın diline düştü! Küpe takmak da yasak mı?

İçişleri Bakanlığı 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde uygulanacak yeni yasaklı ürünleri tek tek sıraladı. Yeni yasak listesinin açıklaması ile birlikte sosyal medyada da bazı kullanıcılar 'küpe takmakta yasak mı?' derken bazı kullanıcılar ise 'turistlere de yasak var mı?' diye tepkilerini dile getirdi. İşte vatandaşların birbirinden ilginç tepkileri....

Tam kapanma ile başlayan yasaklar tartışması bu gün yayımlanan yeni genelge ile yeniden başladı. Genelgeye göre daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye gibi ürünlerin satışına izin verilmeyecek. 

Sosyal medyada bazı kullanıcılar kumandalarının pilini alamadıklarını söylerken, bazıları ampul patladığında karanlıkta mı kalacaklarını sorguladı. Bazı kullanıcılar ise turistlere yasaklı ürün satılıp satılmayacağını sorguladı. Kullanıcılar zorunlu ihtiyaçların neye göre belirlendiğini de sorguladı. O paylaşımlardan bazıları şu şekilde:

yasak.jpg

Arda
Markete gidebiliyorsun. Uzanıp raftan peynir alabiliyorsun. Ama 1 metre yanındaki reyondan uzanıp alkol, kalem, efendime söyleyim don alamıyorsun. Bu muhteşem uygulama, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 150 dile çevrilerek tüm hükümetlere örnek gösterilmeli.

musa torun

"Ürünlerin satışı yasaklandı demeyelim de, devlet vatandaşının fazladan para harcamasını engelledi diyelim.."

Erdal Aksünger

Ampül yasak olmuş !
İlk defa doğru bir yasak :)

Dali

Anlık market çalışanları #yasak

Tuba Emlek

Bu market yasak listesinden katiyetle bir şey anlamadım. Marketten çakmak, mum, kalem, ampul vs. alamıyoruz öyle mi? Zaruri ihtiyaç ne yada ne değil kim belirliyor? Peki turistler alabiliyor mu?

saimeakyldz

Market yasak listesini ezberlerken ben 

sadece özgür

Yeni market genelgesi çıkmıș..
Şampuan satışı serbest,
Tarak satışı yasak..
Allah akıl fikir versin..!

Armagan Çağlayan

Bu market yasak listesini asla anlamadım. Muhayyileme sığmıyor olabilir. Neden kibrit, mum, kalem , ampul alamıyorum? Mantıklı bir açıklama varsa birisi anlatabilir mi?

Fatih Portakal 

Alkol stoğumu yaptım. Market sahibine sordum:”satışın nasıl?” diye. “Hücum var” dedi. Virüsün nedeni alkol mü de yasaklıyorsunuz? Bu kişi de böyle yazmış. Ölmemi kesin istersin de, içmesem ölmem merak etme. Meseleniz başka olay bu! Sağlığınıza dostlar

Mahmut Arıkan

Çek genelgesi, alkol genelgesi, kısıtlama genelgesi, market genelgesi...

derken unutulan soru;

128 milyar dolar nerede?

Seçkin Knc 

Ülkenin gündemi;
Alkol yasağı
Market genelgesi
İmamoğlu ellerini nereye koydu
Yahu,vatandaşa faydalı bir işle uğraşın bee 

 

Furkan Dizdar

Covit ilacını da sonunda evinde alkol üretenler bulacak. Kime ne kim ne içerse içsin. Ne alakası var alkol satışıyla. Market açık, kola ayran almak serbest ama alkol satışı yasak.


Tekelci şüayip

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kafeler kapalı, avm açık. Okul kapalı ama sınav var. Alkol satan market kapalı, alkol satmayan bakkal açık. 65 yaşa yasak ama 64 yaşa serbest. Sigara ana caddede yasak, sokak arasında serbest. 
Derken Vatandaşın geldiği son durum
#EsnafEntube

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN