Tansu Çiller'e büyük şok! Mahkeme İmamoğlu'nu haklı buldu

Tansu Çiller'e büyük şok! Mahkeme İmamoğlu'nu haklı buldu

Ülke gündemine oturan Tansu Çiller davasında büyük şok yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mahkeme tarafından haklı bulundu. İşte dava detayları...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye Cumhuriyeti eski başbakanı Tansu Çiller, imar planı değişikliği üzerine İBB'ye dava açmıştı: Davanın sonuçlanmasıyla beraber Çiller şoka uğradı. Mahkeme bir kez daha İBB'yi haklı bulurken dava detayları paylaşıldı.

İKİNCİ KEZ İPTAL EDİLDİ

Eski Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller’e ait Marsan Marmara Holding'e bağlı Sarıyer Kilyos'taki araziye yönelik imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) açtığı dava sonucunda ikinci kez iptal edildi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 3 Mayıs 2023 tarihli 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planlarına hukuka uygunluk bulunmadığına hükmetti.

ilnije-x.jpg

DAVANIN ARKA PLANI

Dava, Sarıyer Kilyos'ta Çiller ailesine ait parseller için yapılan imar planlarına karşı İBB'nin 2020 yılında başlattığı hukuki mücadele sonucu gelişti. İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin 2 Kasım 2021'de verdiği ve daha sonra Danıştay 6. Dairesi tarafından onanan iptal kararına rağmen, Bakanlık yeni bir plan değişikliğine gitti. İBB, bu yeni değişikliği de yargıya taşıdı.

116648.jpg

MAHKEMENİN GEREKÇESİ VE ANAYASA VURGUSU

İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Anayasa'nın 138. maddesine atıfta bulunarak, yasama, yürütme organları ve idarenin mahkeme kararlarına uymak zorunda olduğunu hatırlattı. Mahkeme, Çiller ailesine ait araziye özel yapılaşma hakkı tanıyan ve kamu yararı gözetmeyen imar plan değişikliğini iptal etti.

necsz-1682096492-8061.webp

İMAMOĞLU'NDAN TANSU ÇİLLER'E YANIT

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tansu Çiller'in Murat Kurum'a desteğini eleştirerek, Çiller'in kendisine ait araziye "ballı börekli imar izni" çıkartılması nedeniyle destek verdiğini öne sürdü. İmamoğlu, İBB'nin halk yararına çalıştığını ve Çiller'in arazisi için çıkarılan imar planını iptal ettirdiklerini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN